Tots els partits, excepte PP i Ciutadans, han signat el compromís, en un acte promogut per l'FMC i l'ACM






14/12/2015

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va ser l’escenari el dilluns 14 de desembre de la signatura, per part de la majoria de partits polítics catalans del "Compromís amb el món local, compromís amb els serveis públics i compromís amb els ciutadans” per promoure la derogació de la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (LRSAL).

L’acte, promogut per la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), ha comptat amb la presència d'ambdós presidents de les entitats, Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar; i Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar, respectivament; així com també el representant polític de Democràcia i Llibertat i alcalde de Tortosa, Ferran Bel; el cap de llista de Barcelona pel Senat del Partit Socialista de Catalunya, Carles Martí; l'alcalde d’Alella i candidat de la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya a Barcelona, Andreu Francisco; el membre de la candidatura d’Unió Democràtica de Catalunya, Toni Pico; i la regidora del Prat de Llobregat i membre de la candidatura d'En Comú Podem, Pilar Eslava. No hi han assistit els representants del Partit Popular i de Ciutadans.

El compromís signat acorda que després de les eleccions generals del proper 20 de desembre els signataris es comprometen públicament a impulsar i promoure la derogació de l’LRSAL, i que la defensa de la ciutadania i l’autonomia local sigui un dels eixos de treball de la propera legislatura. Així mateix, han expressat la ferma voluntat i compromís de garantir la prestació municipal i efectiva d’aquests serveis en el marc de l’exercici legal de les seves competències.

En el transcurs de l'acte, el president de l’FMC i alcalde de Pineda de Mar Xavier Amor, ha manifestat que el  món local compleix, tot i l’intent de criminalitzar-lo. "Si l'LRSAL entra en vigor, posaria en risc a 2,5 milions de persones. Sumem esforços per demanar la seva derogació, i demanem i reclamem una llei d'administració que tingui diàleg i acord”.

Recordem que gràcies a la campanya "El món local diu prou” promoguda per les entitats municipalistes i els sindicats, uns 850 ajuntaments catalans i uns 2.300 ajuntaments espanyols van interposar un recurs d’inconstitucionalitat a l'LRSAL.