S'ha publicat una ordre que aprova la segona convocatòria per a la concessió dels ajuts per a les Estratègies Dusi. Aquesta convocatòria es regirà per les bases reguladores contingudes en l'Ordre HAP / 2427/2015, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases i la primera convocatòria per a la selecció d'estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que seran cofinançades mitjançant el programa operatiu FEDER de creixement sostenible 2014-2020 sense perjudici del que en particular s'estableix en l’ordre

10/10/2016

En data 17 de novembre es va publicar en el BOE l'Ordre HAP / 2427/2015, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases i la primera convocatòria per a la selecció d'Estratègies de Desenvolupament Urbà sostenible i Integrat (Dusi) que seran cofinançades mitjançant el Programa Operatiu FEDER de Creixement sostenible 2014-2020. Amb data 13 gener 2016 va acabar el termini de presentació de sol·licituds, on es van presentar 269 estratègies Dusi i es va iniciar la fase d'instrucció i ordenació del procediment de concessió d'aquests ajuts per part de la Direcció General de Fons Comunitaris. Amb data 3 d'octubre 2016 va resoldre la primera convocatòria amb la selecció de 83 Estratègies. En la primera convocatòria (730 milions d'euros d'ajuda FEDER) s'han inclòs ajudes aproximadament pel 70% de la dotació total programada en el Programa operatiu de Creixement Sostenible, on es troba inclòs l'Eix 12. Desenvolupament Urbà (1.013 M € de ajuda FEDER). En aquesta segona convocatòria es repartirà la resta d'ajuda que resta del total d'ajuda FEDER assignada a l'Eix 12. Desenvolupament Urbà que és un total de 281,838 M € al que s'afegiran tots els romanents per comunitat autònoma que hagin quedat sense assignar de la primera convocatòria. En total es repartirà pràcticament un 40% de la primera convocatòria, que com a màxim serà de 21,80 M €. Per aquest motiu es convoca aproximadament un 30% del total de l'ajuda FEDER destinada a l'eix urbà dins del POCS. Segons la distribució d'ajuda per comunitat autònoma, a Catalunya li pertoquen 14.267 milers d’euros.

El termini per a la presentació de sol·licituds serà de quaranta-cinc dies hàbils des de la publicació en el BOE, finalitzant el termini a les 14:00 hores del dia que correspongui. A fi de donar un correcte servei informàtic, les sol·licituds es podran pujar a la plataforma electrònica durant els trenta últims dies del termini habilitat per a la presentació de sol·licituds.