Aquesta ha estat la proposta de la Federació de Municipis de Catalunya a la quarta Jornada de Transparència que ha tingut lloc aquest matí a l'AMB. A l'acte de cloenda hi ha intervingut el secretari general de l'FMC Juan Ignacio Soto Valle






17/03/2017

L'Agència de Transparència de l’àrea Metropolitana de Barcelona ha organitzat una quarta Jornada de Transparència en la contractació pública, conflictes d'interès i prevenció de riscos penals, que avui divendres 17 de març ha tingut lloc a la seu de l'AMB a la Zona Franca, amb l'objectiu de tractar la introducció de clàusules de transparència en tots els processos de contractació pública de l’AMB i també de les mesures preventives dels riscos penals relacionats amb la gestió pública. La jornada està especialment adreçada al personal de les diverses administracions públiques dels àmbits de contractació, recursos humans, gestió econòmica, gestió documental i qualsevol altre àmbit relacionat amb la transparència i el bon govern.

Aquesta jornada aborda dues qüestions derivades de la nova legislació sobre transparència i de l'enduriment de la legislació penal en l'àmbit administratiu que determinen els estàndards de comportament i bon govern que han de regir l'actuació de les administracions públiques. Les ponències debatudes han estat sobre la instrucció per a la incorporació de clàusules de transparència i bon govern als processos de contractació de l'AMB i la identificació i prevenció de conflictes d'interès i de riscos penals en la gestió pública.

Tenint en compte que aquests reptes afecten transversalment tots els governs locals, el secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya, Juan Ignacio Soto Valle, ha participat en la cloenda de la jornada, apuntant les iniciatives que des de l'FMC s’estan impulsant per reforçar la transparència i el bon govern i ha destacat la proposta que les empreses acreditin programes de compliance per poder accedir a la contractació pública.