El president de la FEMP i alcalde de Vigo, Abel Caballero, es va reunir amb els grups parlamentaris popular, socialista, Unidos Podemos i Ciutadanos, per detallar les esmenes als pressupostos generals de l'Estat, especialment la relativa a la reinversió dels 7.000 milions d'euros de superàvit obtinguts per les entitats locals al 2016. Els principals partits han assumit l'esmena






09/05/2017

"Aquesta esmena era d'importància cabdal", va afegir Caballero, "i vàrem obtenir una resposta positiva de tots els grups" va remarcar. Tanmateix es va mostrar molt esperançat perquè creu que es poden reformar els pressupostos, presentar i aprovar aquestes esmenes i, així, tenir la possibilitat que els ajuntaments puguin dedicar als ciutadans i ciutadanes l'estalvi i el superàvit que es va obtenir l'any passat".

Les entitats locals van ser l'única administració pública que va complir al 2016 amb els objectius d'estabilitat, amb un superàvit del 0,64% del PIB (7.083 milions d'euros). Va ser el cinquè exercici consecutiu amb un tancament positiu. Els alcaldes havien anunciat la seva intenció de mobilitzar-se i sortir al carrer a protestar si l'Executiu no els permetia reinvertir aquests diners estalviats. Si els partits compleixen el compromís que s'ha adquirit, no serà necessari.