Aquest matí s'està celebrant la segona sessió del Seminari Tècnic Local de la Federació de Municipis de Catalunya tractant els problemes derivats de la contaminació atmosfèrica i quins són els plans d'acció de millora de la qualitat de l'aire






19/05/2017

Amb una assistència de 180 electes i tècnics locals, ha començat aquest matí aquest seminari, amb la presència de Natalie Mueller, investigadora predoctoral de L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), que ha parlat sobre la contaminació atmosfèrica. Seguidament, Isabel Hernández Cardona, subdirectora general de Prevenció i Control de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat de Catalunya, ha analitzat quins són els plans d'acció de millora de la qualitat de l'aire. Finalment, s'ha celebrat una taula rodona per parlar precisament dels plans d’acció municipal de millora de qualitat de l’aire i ordenances de mobilitat i transport. Aquesta taula rodona ha estat formada per Isabel Hernández Cardona, subdirectora general de Prevenció i Control de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat de Catalunya; Imma Pruna, gerent dels Serveis de Medi Ambient de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona; Carles Conill, director de Serveis de Mobilitat Sostenible de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Natalie Mueller.

El Seminari Tècnic Local 2017, organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya, ja va celebrar una primera sessió per parlar concretament sobre planejament territorial i urbanístic. La propera sessió tindrà lloc el dilluns 12 de juny i tractarà sobre la gestió de l'aigua urbana.