En una jornada que s'ha celebrat aquest mati, la Federació de Municipis de Catalunya ha posat sobre la taula quin ha de ser el marc legal general més adequat per abordar la justa remuneració dels autors pels usos de la seva obra en el futur, d'acord amb la normativa Europea. També s'ha informat als ajuntaments dels continguts i del funcionament del conveni signat el 15 de desembre de 2015 entre la Generalitat, l'FMC, l'ACM i CEDRO (Centro Español de Derechos Reprográficos) amb l'objectiu de fer viable un model d’abonament del cànon del préstec d’obres per part de les biblioteques públiques a la que tenen dret els autors per llei






28/06/2017

En la jornada, amb el títol 'El cànon bibliotecari. La remuneració dels autors pel préstec d’obres a les biblioteques municipals', Marga Losantos Viñolas, presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya, ha donat la ponència principal, sobre l'estat de la qüestió sobre la remuneració dels autors pel préstec d’obres a les biblioteques municipals: legislació vigent, el conveni de 2015, problemàtica actual i perspectives de futur.

A continuació una taula rodona ha tractat dels agents intervinents en la gestió i remuneració dels autors pel préstec d’obres en les biblioteques; el conveni de 2015: balanç i perspectives, amb Àlex Garrido Serra, alcalde de Manlleu i president de l’Àmbit de Cultura, Joventut i Esports de la Federació de Municipis de Catalunya; Josep Vives, cap del Servei de Biblioteques de la Direcció General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya; Frederic Salas i Mañas, regidor de Cultura, Festes Populars i Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alella, en representació de l'ACM; Patricia Riera Barsallo, delegada de CEDRO a Catalunya; i Marga Losantos Viñolas, presidenta del Col·legi Oficial de Bibliotecaris-Documentalistes de Catalunya; moderada per F. Xavier Menéndez Pablo, coordinador tècnic de l’àmbit de Cultura de l’FMC.

La inauguració d'aquesta jornada ha anat a càrrec de Juan Ignacio Soto Valle, secretari general de la Federació de Municipis de Catalunya; i Frederic Salas i Mañas, regidor de Cultura, Festes Populars i Participació Ciutadana de l'Ajuntament d'Alella.

La cloenda és previst que la faci Àlex Garrido Serra, alcalde de Manlleu i president de l’Àmbit de Cultura, Joventut i Esports de la Federació de Municipis de Catalunya.