Es proposa als ajuntaments catalans cinc minuts de silenci aquest divendres 18 d'agost, a les 12 hores, davant la porta dels consistoris






18/08/2017

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) volen mostrar la seva repulsa més contundent per l'atemptat terrorista a través de l'atropellament massiu que s'ha produït dijous 17 d'agost a la tarda a les Rambles de Barcelona i els fets de la matinada de divendres 18 a Cambrils. Al mateix temps, expressen l'absoluta solidaritat amb les víctimes i persones atropellades i encoratgen i agraeixen la gran tasca de les forces de seguretat i professionals mèdics que treballen a la zona dels fets.
 
Per aquest motiu, es proposa als ajuntaments catalans cinc minuts de silenci aquest divendres 18 d'agost, a les 12 hores, davant la porta dels consistoris. També proposen que les banderes dels balcons dels ajuntaments onegin a mitja asta tres dies en senyal de condol.
 
"Comunicat en relació al dol declarat a tot el territori de Catalunya

D’acord amb el Decret 135/2017 pel qual es declara dol a tot el territori de Catalunya, amb motiu de l’atemptat terrorista comès a Barcelona, s’han suspès tots els actes oficials en què participaven membres del Govern de Catalunya durant els dies 18, 19 i 20 d’agost. 

Durant aquest període de dol es suspendrà la celebració de recepcions i actes oficials i les banderes onejaran a mig pal en els edificis i dependències de la Generalitat i en les corporacions públiques de Catalunya. 

Pels actes de caire festiu i no institucionals, serà criteri de cada municipi com procedir. Tot i això els actes que tinguin lloc al llarg del dia d’avui es minimitzaran mantenint criteris de prudència i coherència, i a l’hora s’oferirà el respecte de la ciutadania amb un minut de silenci de suport a les víctimes de l’atemptat i de condemna del terrorisme, pels fets que han succeït les darreres hores al nostre país."