Recomanacions de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària per comprar i conservar les coques i prevenir possibles toxiinfeccions
20/06/2018
Els productes de pastisseria, especialment els farcits de crema o nata, són un medi òptim per a la supervivència i multiplicació de microorganismes patògens, si no es respecten les condicions d'higiene necessàries durant la seva elaboració i conservació. A més, cal tenir en compte que les elevades temperatures que es donen durant l'època estival en el nostre territori suposen un factor de risc associat al consum d'aquests productes.
Per prevenir possibles toxiinfeccions alimentàries i gaudir de les coques amb seguretat l’ACSA difon unes recomanacions bàsiques orientades a la població consumidora:
- Les coques farcides amb nata o crema cal conservar-les en fred fins al moment del seu consum.
- En els desplaçaments llargs o si no es pot assegurar la conservació en refrigeració, es recomana optar per coques no farcides.
Les persones al·lèrgiques o intolerants a la llet, l’ou o el gluten també poden elaborar les seves pròpies coques seguint la recepta de la Fundació Alícia.
Contingut relacionat
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.