Un bon portal d'indicadors municipals és una eina estratègica per a la presa de decisions informades per part dels organismes municipals, els ciutadans i ciutadanes i les empreses






10/10/2018

La qualitat d'un portal d'aquest tipus depèn, fonamentalment, de 3 aspectes:

- Una bona planificació prèvia sobre disseny i continguts: en funció dels destinataris (naturalesa i grau d'expertesa), dels dispositius a través dels quals es consultaran els indicadors, de la capacitat dels servidors ja que cal assegurar una càrrega ràpida dels continguts, etc.

- Un disseny cuidat: destacant la informació més rellevant i situant-la als punts on es dirigeix de manera instintiva el primer cop d'ull dels consultants (quadrant esquerre superior), fent un bon ús dels colors (ni pocs ni masses), afegint funcions d'interactivitat, etc.

- El perfeccionament constant de la versió: és preferible començar per continguts senzills, ràpids i fiables, i anar-los completant sobre la base de la planificació inicial i els comentaris dels usuaris i usuàries. En aquest sentit, cal evitar caure en errors com ara: intentar respondre moltes preguntes amb un sol gràfic, utilitzar unitats de mesura molt complexes, omplir el portal de gràfics poc rellevants o no testejar el producte amb usuaris "independents".