La Comissió Europea ha reobert el portal de registre WIFI4EU aquesta setmana. L’obertura del portal suposa l’inici d’una nova convocatòria, que es preveu que doni a conèixer els municipis beneficiaris a principis de 2019. Recordem que la convocatòria WiFi4EU té l'objectiu de finançar el material i els costos d'instal·lació de sistemes Wi-Fi gratuïts






17/10/2018

Un cop obert el portal de registre de WIFI4EU, podem dividir els ajuntaments interessats a rebre la subvenció europea en dos grups. El primer està format pels ajuntaments que van realitzar el registre correctament a la convocatòria del mes de maig. El segon consisteix en tots aquells ajuntaments que no van arribar a realitzar el registre primaveral.

Així doncs, especificarem els passos a seguir segons l’estat de registre de cada un dels ajuntaments interessats en el projecte.

Grup 1: Ajuntaments registrats al maig

Com especifiquen les instruccions de la Comissió Europea (CE), els ajuntaments registrats prèviament no necessiten ser inscrits de nou, però si que són convidats a revisar la documentació.

Així doncs, els ajuntaments registrats i amb la informació correctament verificada, només han d’esperar a la presentació de sol·licituds.

Grup 2: Ajuntaments NO registrats al maig

Els ajuntaments no inscrits a la convocatòria de maig, poden fer-ho sense cap mena d’inconvenient a través de l'enllaç inferior. La documentació sol·licitada és exactament la mateixa que es va demanar a la convocatòria anterior, per tant, animem als ajuntaments de nova inscripció a donar un cop d’ull a la publicació antiga.

Un cop presentats els quatre documents sol·licitats, els ajuntaments interessats hauran d’esperar al dia de les sol·licituds, data per confirmar. Aquest serà el darrer pas abans de conèixer els resultats de la convocatòria, que beneficiarà a uns 80 municipis de l’estat espanyol.

Els ajuntaments encararan tres nous escenarius després de les sol·licituds.

És important remarcar que el fet d’aparèixer al llistat de municipis registrats no implica tenir tota la documentació validada. Per això mateix, animem als ajuntaments a revisar i actualitzar els documents presentats al maig.