La norma crea una línia de subvencions extraordinària i urgent com a mesura complementària en matèria d'ocupació i foment de l'activitat econòmica, per fer front a les conseqüències de la major afectació en el mercat de treball de la COVID-19 en aquells territoris de Catalunya que han estat afectats pel tancament perimetral. Les mesures que s'adopten en el Decret Llei 49/2020, d'1 de desembre, publicat al DOGC número 8286, de 3 de desembre, estan destinades fonamentalment a mantenir, consolidar i crear el màxim nombre de llocs de treball en aquests moments de tanta incertesa i inestabilitat

03/12/2020

Les actuacions subvencionables que es desenvolupen mitjançant un projecte integrat han de respondre a dos eixos d'intervenció, el de l'ocupació i el de la millora del teixit productiu. Aquest projecte integrat s'ha de presentar a través d'una agrupació d'entitats beneficiàries.

Poden ser entitats beneficiàries de la subvenció per dur a terme els projectes integrats, els ajuntaments i els consells comarcals dels territoris que consten a l'annex del Decret llei.

Són persones i entitats destinatàries dels ajuts les persones en situació de desocupació i les que consten com a demandants d'ocupació a conseqüència de la precarietat laboral. També poden ser destinatàries en l'Eix 2, les empreses, els autònoms i les entitats sense afany de lucre.