09/10/2023

L'objectiu del govern de l'Estat és que es pugui fer una previsió, amb relació als fons Next Generation EU, per tal que els beneficiaris finals puguin identificar quins ajuts els interessen per poder planificar la presentació de la sol·licitud

Igual que el semestre anterior, el govern de l'Estat ha incorporat, a l'apartat de properes convocatòries de la pàgina web del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, les corresponents al primer semestre del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (juliol-desembre 2023). 

L'objectiu del calendari és mostrar una previsió de les properes convocatòries per tal que els beneficiaris finals puguin identificar quins ajuts els interessen per poder planificar la presentació de la sol·licitud.  

Entre les convocatòries previstes pel segon semestre de 2023, que inclouen les publicades per l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes, destaquen especialment: 
  • Les línies de finançament dedicades als PERTE per un valor de més de 5.000 milions d'euros. 
  • 2.400 milions d'euros dedicats a la transició verda i més de 2.000 milions d'euros a la transformació digital de l'economia i l'Administració pública. 
  • Prop de 600 milions d'euros dedicats a l'R+D+I. 
De les que podem destacar aquestes:  
- Convocatòria 2023 de subvencions per a la modernització del padró municipal de les entitats locals (amb un pressupost 60 milions d'euros).
- Ajuts Kit Digital Comunitat de Béns (amb un pressupost 70 milions d'euros).
- Concessió de subvencions per a activitats de capacitació en competències digitals a infància i adolescència vulnerable (amb un pressupost 99 milions d'euros).
- Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials. Línia 2. Rehabilitació integral d'edificis (amb un pressupost 194,6 milions d'euros).

Pel que fa als als majors beneficiaris de les convocatòries, més de 7.700 milions d'euros aniran destinats a empreses, especialment Pimes. Les empreses seran beneficiàries directes del 75% del finançament total de les convocatòries.

El calendari detallat es pot consultar a l'enllaç junt amb la resta d'informació o (aquí en concret) en format Pdf.
 
Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 26 de setembre 2023