12/02/2024

L'FMC expressa el seu condol pel tràgic esdeveniment ocorregut el passat 9 de febrer a la localitat de Barbate, on una narcollanxa va envestir una embarcació de la Guàrdia Civil. Malauradament aquest incident va causar la pèrdua de dos guàrdies civils, mentre que un tercer es troba en estat de coma i un quart ha resultat ferit lleu

Volem manifestar la nostra solidaritat amb les famílies afectades per aquesta dolorosa pèrdua i amb els membres de la Guàrdia Civil que es troben ferits. En moments com aquests és essencial unir-nos com a societat per oferir suport i reconeixement als qui han dedicat les seves vides a preservar la seguretat i la justícia.

La Federació de Municipis de Catalunya reafirma el seu compromís en la lluita contra el narcotràfic i qualsevol forma de criminalitat, i destaca la importància de mantenir una col·laboració estreta entre les forces de seguretat i la ciutadania per assegurar un entorn segur per a tots.

En aquests moments difícils, compartim el dolor de les famílies afectades i expressem el nostre més sincer condol a la comunitat de la Guàrdia Civil. Estem al costat de tots aquells que pateixen aquesta pèrdua irreparable i confiem en la prompta recuperació dels ferits.

Aprofitant aquesta trista ocasió, volem subratllar la importància crucial de la tasca que tots els cossos de seguretat porten a terme per garantir la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes dels nostres municipis. Els membres de la Guàrdia Civil, així com altres forces de seguretat, assumeixen amb valentia i determinació la responsabilitat de protegir les nostres comunitats de les amenaces criminals i els desafiaments que es presenten i asseguren un entorn segur per als nostres municipis.

Aquest esdeveniment ens recorda la importància de donar suport a aquests professionals que, amb coratge, assumeixen riscos personals per salvaguardar la seguretat de la comunitat.