El POCTEFA és un programa europeu de cooperació territorial que fomenta el desenvolupament sostenible i reforça la integració econòmica i social del territori fronterer que comparteixen Espanya, França i Andorra


29/11/2022

La Comissió Europea ha aprovat, a la seva decisió del 23 de novembre de 2022, el programa Interreg Espanya-França-Andorra (POCTEFA) 2021-2027, que rebrà una contribució del FEDER de 243 milions d'euros. 

La Cooperació Territorial Europea (ETC), més coneguda com a Interreg, és un dels dos objectius de la política de cohesió de la UE i proporciona un marc per a la implementació d'accions conjuntes i intercanvis de polítiques entre actors nacionals, regionals i locals de diferents estats membres. 

El POCTEFA és un programa europeu de cooperació territorial que fomenta el desenvolupament sostenible i reforça la integració econòmica i social del territori fronterer que comparteixen Espanya, França i Andorra. Cofinança projectes dissenyats i gestionats per actors d'ambdues bandes dels Pirineus i de les zones litorals que participen en el programa, amb l'objectiu d'ajudar a disminuir les diferències de desenvolupament del territori i a millorar la qualitat de vida dels habitants del territori transfronterer. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 28 de novembre 2022.

Informació: Jornada de presentació de l'Àrea Funcional de Muntanya de la Zona Est del programa POCTEFA 2021-2027 (aquí).