Una previsió del govern de l'Estat que també inclou les transferències dels fons Next Generation EU per als diferents objectius acordats a les conferències sectorials amb el conjunt de les comunitats autònomes


07/02/2023

Igual que el semestre anterior, el govern de l'Estat ha incorporat, a l'apartat de properes convocatòries de la pàgina web del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, les corresponents al primer semestre del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (gener-juny 2023). L'import total de les convocatòries que es llançaran aquest segon semestre puja a 11.660 milions d'euros.
 
L'objectiu d'aquest calendari de properes convocatòries és mostrar una previsió de quines convocatòries seran publicades durant els pròxims mesos, perquè els beneficiaris finals puguin identificar amb temps quins són els del seu interès i planificar la presentació de la corresponent sol·licitud.
 
Entre les convocatòries previstes el primer semestre de 2023, que inclouen les publicades per l'Administració General de l'Estat i les comunitats autònomes (que reben transferències dels fons Next Generation EU per als diferents objectius acordats a les conferències sectorials), destaquen:
 
• Programa de rehabilitació per a la recuperació econòmica i social en entorns residencials, per a la rehabilitació integral d'edificis destinada a particulars i la rehabilitació de barris destinada als ajuntaments. Totes dues línies de la convocatòria sumen un finançament de 2.970 milions d'euros.
• Programa de construcció d'habitatges de lloguer social a preu assequible, en edificis energèticament eficients, destinat a entitats locals (ajuntaments) o comunitats autònomes, depenent de la titularitat del sòl. Aquest programa té un finançament de 1.000 milions d'euros.
• Inversions per al desenvolupament de tota la cadena de valor de l'hidrogen com a font d'energia, a través de la participació espanyola al Projecte Important d'Interès Comú Europeu de tecnologia d'hidrogen, amb un finançament de 800 milions.
• Finançament per al desplegament de la banda ampla mòbil i fixe, amb 720 milions d'euros.
• Ajuts per al foment de l'economia circular en l'àmbit de l'empresa als sectors del tèxtil, plàstic i béns d'equip per a renovables, amb l'objectiu de fomentar la sostenibilitat i la circularitat dels processos industrials i empresarials per millorar la competitivitat i la innovació en el marc d'una economia circular. Està dotada de 300 milions d'euros.
• Ajuts per promoure la millora de la competitivitat de les destinacions turístiques i potenciar el turisme cultural mitjançant la protecció, el manteniment i la rehabilitació, de projectes promoguts per part d'entitats locals i comunitats autònomes en béns immobles del patrimoni històric, per una quantia de 208 milions d'euros.
 
A l'enllaç d'aquesta notícia teniu el llistat total de les convocatòries previstes per a aquest primer semestre del 2023, i en documents el llistat que inclou únicament les convocatòries que corresponen als governs locals en Pdf.
 
Font: Govern de l'Estat - 3 de febrer 2023.