Els alcaldes de Montcada i Reixac, Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Barberà del Vallès mostren l’impacte positiu que ha tingut aquest programa en els seus municipis


22/11/2023

Ahir dimarts, els representats dels 34 estats del programa europeu URBACT han trepitjat l’avinguda del Vallès per conèixer de primera mà el model de regeneració urbana que suposa la transformació d’una carretera altament motoritzada cap a una avinguda metropolitana que uneix i connecta diferents municipis. La visita s’emmarca en la reunió del Comitè de Seguiment de l’URBACT, que ha acollit l’AMB, de la mà del Ministeri d’Hisenda del Govern espanyol, amb motiu de la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea.

La trobada ha comptat amb els quatre alcaldes dels municipis: Bartolo Egea, alcalde de Montcada i Reixac; Carlos Cordón, alcalde de Cerdanyola del Vallès; Luis Tirado, alcalde de Ripollet, i Xavier Garcés, alcalde de Barberà del Vallès.

Damià Calvet, vicepresident de Polítiques Urbanístiques i Espais Naturals de l’AMB, ha apuntat quela transformació de l’N-150 en l’avinguda del Vallès respon als reptes metropolitans: "Hem de pensar amb un enfocament holístic i integrat metropolità, on característiques com ara la multifuncionalitat, la integració, la regeneració urbana, el transport públic, la mobilitat activa, la inclusió social, la seguretat, la biodiversitat, les infraestructures verdes, l’aire net, els espais oberts o la continuïtat estiguin activades”.

Durant la trobada, els quatre alcaldes presents han explicat l’impacte que ha tingut la transformació de l’N-150 en avinguda metropolitana per als seus municipis. També han exposat com el programa URBACT els ha servit per fixar un full de ruta conjunt i transformar l’N-150 en una via per a les persones, on la mobilitat sostenible i la natura són prioritàries.

El projecte Avinguda del Vallès s’emmarca dins la xarxa RiConnect, una de les 23 xarxes d'acció que formen part del programa europeu URBACT, un programa de cooperació territorial per fomentar el desenvolupament urbà integrat i sostenible.