En la reunió del Ministeri d'Indústria i Turisme i les comunitats autònomes del 29 de desembre


09/01/2024

En el marc de la Conferència Sectorial de Turisme, l'acord global disposa el repartiment territorial total de 183 milions d'euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) en ajuts per a plans de sostenibilitat social, eficiència energètica i formació en competències digitals del sector turístic.

El primer dels acords adoptats, la Conferència Sectorial ha aprovat el repartiment territorial de 119 milions d'euros del PRTR (component 14) per finançar projectes d'eficiència energètica de les empreses turístiques que incrementarà la competitivitat de les nostres empreses turístiques. Les actuacions subvencionables s'han de dedicar a la millora de l'eficiència energètica, les mesures de gestió de residus, el foment dels subministraments de proximitat i la millora en instal·lacions i equips en matèria d'il·luminació, climatització i emmagatzematge tèrmic.

A més, s'ha acordat repartir un segon paquet de fons europeus de més de 10 milions d'euros destinat a inversions per a Plans de Sostenibilitat Social del Turisme (component 14 del PRTR). Aquests plans es materialitzaran en guies per afavorir la diversitat a l'ocupació, treballs de recopilació de bones pràctiques o plans de sensibilització basats en accions de formació per a professionals del sector turístic.

Per acabar, s'ha establert el repartiment de 54 milions en ajudes del Pla de Competències Digitals en Turisme (component 19 del PRTR). Els destinataris d'aquestes accions formatives, que tindran una durada de 150 hores, seran les pimes i els treballadors del sector turístic, i està previst que hi participin 19.350 persones abans de finalitzar el segon trimestre del 2026.

Del detall de l'acord es desprèn que Catalunya rebrà 18.517,21 (import en milers d'euros) per a finançar projectes d'eficiència energètica de les empreses turístiques; 1.627.708,01 euros per a plans de sostenibilitat social; i 8.754.604,81 euros en formació en competències digitals del sector turístic.

Font: Govern d'Espanya - 29 de desembre 2023.