Hi ha un pressupost de 104 milions d'euros dins una nova línia d'ajuts del Ministeri d'Indústria i Turisme, que forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència


15/01/2024

Des del passat 28 de desembre, és publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'ordre de bases que regularan la concessió de la segona convocatòria d'ajudes d'Última milla' destinades al suport a la competitivitat de les empreses del sector turístic i que continguin millores a la digitalització i intel·ligència aplicats a la gestió, promoció, sostenibilitat, posada en valor i difusió per a destinacions i sector turístic.

Aquesta segona convocatòria disposa d'un pressupost de 104 milions d'euros dirigit al desenvolupament i implantació de projectes tecnològics singulars i transformadors. Aquesta nova línia d'ajudes del Ministeri d'Indústria i Turisme, que se sumen als 25 milions d'euros de la convocatòria de 2021, forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Com a novetat respecte a la convocatòria del 2021, aquesta facilita l'accés de les pimes al finançament, permetent que siguin més les empreses que es beneficiïn de les ajudes. Així, a aquesta convocatòria podran concórrer, a més de les agrupacions d'empreses, les associacions sense ànim de lucre, federacions i confederacions del sector turístic que acreditin que no fan activitat econòmica i les mateixes empreses a títol individual.

Aquesta ordre de bases d'ajudes, en règim de concurrència competitiva, oscil·len entre els 20.000 i els 3.000.000 euros.

Aquest programa forma part del Pla de modernització i competitivitat del sector turístic (component 14) al voltant de tres línies d'actuació:
- Línia 1: Per a projectes de desenvolupament tecnològic innovadors que incorporin tecnologies emergents o de nou desenvolupament amb risc tecnològic mitjà/alt i per a projectes de desenvolupament de caràcter aplicat amb risc tecnològic mitjà/alt. Aquesta línia està dotada de 30 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 300.000 euros i un màxim de 3 milions d'euros.
- Línia 2: Per a projectes d'implantació i adopció de noves tecnologies que incorporin tecnologies testades prèviament al mercat amb risc tecnològic baix. Aquesta línia està dotada de 24 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 200.000 euros i un màxim de 750.000 euros.
- Línia 3: Ajuts amb caràcter de minimis per a projectes d'implantació i adopció per part de pimes de tecnologies testades prèviament al mercat amb risc tecnològic baix o, en general, per a processos de digitalització de les seves activitats. Aquesta línia està dotada amb 50 milions d'euros i podrà finançar projectes amb un pressupost mínim de 20.000 euros i un màxim d'acord amb el que estableix la legislació vigent relativa als ajuts de minimis i futures modificacions d'aquesta.

El termini d'entrega de sol·licituds va des de 14 de gener fins al 13 de març de 2024.

L'ordre de bases corresponent a aquesta convocatòria es pot consultar de manera íntegra (aquí).

Font: Govern d'Espanya - 13 de gener 2024.