La Diputació de Girona, el Departament dels Pirineus Orientals i la Generalitat de Catalunya, desenvolupen una de les àrees funcionals creades en el marc del programa europeu de cooperació transfronterera POCTEFA 2021-2027


25/01/2024

S'ha presentat a Girona l'Àrea Funcional de l'Espai Català Transfronterer (EsCaT), un organisme impulsat per la Diputació de Girona i el Departament dels Pirineus Orientals i la Generalitat de Catalunya, que vetllarà per la creació i desenvolupament de projectes estratègics que fomentin la cooperació social i econòmica dels territoris transfronterers amb la Catalunya Nord.  

Els projectes que es realitzaran pretenen aportar solucions a obstacles generats per la presència de la frontera administrativa en àmbits com l'ocupació, els serveis o l'emergència climàtica, així com la promoció del català.   

Aquesta primera convocatòria de projectes estratègics que compta amb un finançament de 2,2 milions d'euros i que anirà destinat a projectes estructurals que busquen incidir més enllà de l'àmbit local. A més, s'hi sumaran dues més per a altres projectes que tinguin una repercussió real i sostenible al territori i a la gent que hi viu, que s'allargaran fins al 2027. 

En total, l'Àrea Funcional de l'EsCaT tindrà la capacitat de gestionar un pressupost de 5 milions d'euros per a finançar projectes transfronterers. En el marc del programa europeu de cooperació transfronterera POCTEFA 2021-2027. 

Font: Departament d'Acció Exterior i Unió Europea - 19 de gener 2024.

Més informació al web (aquí).