Avui en La Tribuna de La Vanguardia, el president de l’FMC Eduard Rivas, reclama que el municipalisme volem ser part de la solució i demanem al govern de la Generalitat un pacte de país que reverteixi l’actual context de confrontació i obri un nou procés de diàleg i acords transversals.


30/01/2024

Ja fa mesos que les reserves d’aigua dels embassaments de les conques internes de Catalunya estan per sota del nivell mínim de la sequera del 2008 quan van caure al 21,05%. Avui les reserves es troben al 16,02%. Ens queden 111,24hm³ d’aigua, és a dir, tenim aigua per 5-6 mesos.

L’aigua urbana representa el 18% del consum total d’aigua a Catalunya i les xarxes municipals tenen un rendiment mitjà del 78%. Arran de la Llei 9/2023, l’ACA va treure una línia de subvencions per a la millora de les xarxes d’abastament d’aigua municipal. És una convocatòria que s’ha materialitzat un any després i que encara no s’ha resolt. Sembla difícil d’explicar que mentre no es disposa dels recursos materials per resoldre la convocatòria, en canvi sí que n’hi ha per sancionar uns ajuntaments que en la seva majoria estan esperant rebre finançament per actuar de forma urgent sobre les seves xarxes.