Resolució SLT/66/2022, de 19 de gener, publicada al DOGC número 8588A, de 20 de gener de 2022

21/01/2022

Mitjançant aquesta Resolució s'estableixen les mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, en els termes indicats en els apartats següents de la present Resolució. Les mesures que conté aquesta Resolució són aplicables a totes les persones que es trobin i circulin a Catalunya, així com a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d'ús públic o obert al públic ubicat en aquest àmbit territorial.

S’acorda aprovar eliminar la limitació de la mobilitat nocturna d’1 de la matinada a 6 del matí, a partir de la mitjanit de dijous a divendres.

La resta de mesures per contenir la Covid-19 es prorroguen fins al 28 de gener, previ aval delTribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

L’objectiu d’aquesta pròrroga és mantenir la reducció de la interacció social i el moviment de la ciutadania, per frenar l’ascens de contagis i disminuir la pressió assistencial al sistema sanitari.

Mesures prorrogades són les que segueixen:

  • Limitació de les trobades socials i que el número absolut no superi les 10 persones, tant a l’interior com a l’exterior i tant en l’àmbit privat com en l’àmbit públic.
  • Capacitat màxima del 50% a l’interior de bars i restaurants (100% a les terrasses).
  • Aforament del 70% a comerços i empreses de serveis, el mateix percentatge que en instal·lacions i equipaments esportius tancats.
  • Tancament dels locals d’oci nocturn i aforament del 70% a sales de concert, teatres, cinemes, auditoris i circs amb carpa. Aquest percentatge també s’aplica a sales de vetlla, enterraments i altres cerimònies.
  • El teletreball es manté com a prioritari en l’Administració de la Generalitat i es recomana fermament en l’àmbit laboral privat.

La durada de les mesures s'estableix per set dies, sense perjudici de l'avaluació continuada de l'impacte de les mesures que conté aquesta Resolució.

Aquesta Resolució entra en vigor a les 00.00 hores del dia 21 de gener de 2022.