Digital Europe

14/09/2023

El Programa Europa Digital (DIGITAL), té oberta la convocatòria anomenada 'Desenvolupament del Citiverse': Núvol, dades i intel·ligència artificial DIGITAL-2023-CLOUD-AI-04-DEVELOPCITI.

L'acció podria basar-se en els bessons digitals locals existents ampliant les seves capacitats. Un o més projectes, liderats per la indústria en cooperació amb una o més comunitats, introduiran tecnologia VR/AR i metavers per permetre als ciutadans i altres parts interessades "navegar i interactuar" pels seus espais urbans des d'experiències sensorials bàsiques "per defecte" totes les maneres de superposicions de RA millorades amb actius digitals que fusionen les comunitats físiques i virtuals en una metròpoli híbrida. Això crearà un entorn estable i immersiu per als ciutadans i les empreses, un CitiVerse, que es pot utilitzar per a la planificació, gestió o navegació espacial virtual/real, alhora que millora la dimensió del patrimoni social, arquitectònic, verd i cultural dels espais de vida.

Els casos d'ús abastaran des de sistemes híbrids fins a versets complets creats amb dades procedents de diverses fonts de dades, especialment d'espais de dades de la UE com les ciutats i comunitats intel·ligents, però també d'altres fonts públiques i privades. La indústria europea, inclosa la riquesa de pimes europees actives en tecnologies rellevants per als metaversos i en la creació de continguts, contribuirà al seu desenvolupament, prenent el lideratge en una àrea rica de possibilitats. L'acció contribuirà a l'ecosistema de pimes i empreses més grans nodrides a través d'una coalició industrial VR/AR, i alhora es pot beneficiar de les accions de mobilització i estructuració d'aquesta coalició així com de la integració dels valors i principis de la Nova Iniciativa europea de la Bauhaus. L'acció també hauria d'explorar els vincles i les sinergies amb la missió de ciutats intel·ligents i climàticament neutres, i en particular amb les ciutats de la missió seleccionades, a l'hora d'identificar casos d'ús.

La convocatòria compta amb un pressupost de 15 milions d'euros i es preveu una durada de projectes de 30 mesos. S'esperen projectes que optin amb un pressupost de 2 a 5 milions d'euros cada un. 

La data límit per presentar sol·licituds és fins al 22 de novembre de 2023 (17:00 hores - hora de Brussel·les).