LIFE

06/05/2024

El Programa de Medi Ambient i Acció Climàtica (LIFE) té oberta la convocatòria: Plans i estratègies de transició energètica neta als municipis i regions (LIFE-2024-CET-LOCAL).

Les propostes han de proporcionar suport tècnic a un nombre significatiu d'autoritats locals i regionals per implementar plans i estratègies de la transició energètica neta (CET) amb un enfocament integrat. S'espera que les propostes contribueixin a la capacitació de les autoritats, la implementació d'accions d'energia neta i la coordinació amb altres iniciatives de la UE.

Les propostes han de demostrar com contribuiran a proporcionar capacitats i estructures adequades per a les autoritats locals i regionals i han de quantificar els resultats i impactes previstos.

S'espera que les propostes presentin resultats concrets, incloent-hi la implementació d'accions de transició energètica neta, la generació d'energia renovable i la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle. Les propostes han de proposar indicadors específics per a les activitats proposades i han de demostrar l'impacte esperat en termes d'estalvi d'energia, generació d'energia renovable, reducció d'emissions i inversions en energia sostenible.

Les propostes han de ser presentades per almenys 3 sol·licitants (beneficiaris; entitats no afiliades) de 3 països elegibles diferents.

La ràtio de finançament és del 95% amb un pressupost total de 7 milions d'euros.

El termini de la convocatòria té com a data límit el 19 de setembre de 2023, a les 17:00 hores (hora de Brussel·les).