LIFE

07/05/2024

El Programa de Medi Ambient i Acció Climàtica (LIFE) té oberta la convocatòria: Cap a una implementació efectiva de la legislació clau en l'àmbit de l'energia sostenible (LIFE-2024-CET-POLICY).

L'objectiu de la convocatòria és donar suport a la implementació de la legislació principal en matèria d'energia sostenible, especialment la Directiva d'Eficiència Energètica (Àmbit A), la Directiva d'Energies Renovables (Àmbit B) i la Directiva sobre Rendiment Energètic dels Edificis (Àmbit C), en el marc del paquet Fit for 55 per implementar el Pacte Verd Europeu i el Pla REPowerEU.

Les propostes han de centrar-se en un dels tres àmbits establerts: Eficiència Energètica, Energies Renovables o Rendiment Energètic dels Edificis, i han de presentar resultats concrets que contribueixin a millorar la implementació de la legislació europea en matèria d'energia.

Els projectes han de promoure l'intercanvi de coneixements entre els estats membres, proporcionar assessorament tècnic, avaluar l'impacte de les opcions d'implementació i desenvolupar metodologies integrades per mesurar i calcular les contribucions a les polítiques i programes específics.

En resum, les propostes han de contribuir a millorar la capacitat administrativa, implementar mesures més efectives, millorar l'accés a la informació i dades, i quantificar els estalvis energètics, la generació d'energies renovables i la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.

El finançament cobreix fins el 95% del projecte. Amb un pressupost global de 6 milions d'euros.

El termini de la convocatòria té com a data límit el 19 de setembre de 2023, a les 17:00 hores (hora de Brussel·les).