El Màster, propi de la Universitat Autònoma de Barcelona i dissenyat i impartit per l'Institut Metròpoli, se centra en les eines de gestió i desenvolupament local. La nova edició 2024-2025 ja té oberta la convocatòria de beques fins al 21 de juny

31/05/2024

T’interessa l'estudi de les ciutats i la recerca urbana? Ets una professional de l'administració pública o d'una entitat social i vols ampliar el teu coneixement en les eines de gestió i planificació per elaborar polítiques públiques? Si és així, el Màster Metròpoli ofereix una visió molt àmplia i transversal de l'estudi de les ciutats, des del conjunt de les ciències socials: sostenibilitat, mobilitat, habitatge, vulnerabilitat urbana, governança, seguretat, convivència, economia...

El seu pla d'estudis proposa un nou enfocament de les dinàmiques i les polítiques urbanes, més enllà de l’àmbit local i institucional tradicional. Incorpora un programa molt articulat i connectat a l’entorn, a més d’innovador, atès que aborda des d’un punt de vista interdisciplinari la realitat metropolitana com a focus transversal de coneixement.

Recerca i professionalització en el suport a les polítiques públiques

Com a màster en estudis urbans i metropolitans -en la línia d’altres universitats europees de referència- s’orienta a oferir una formació de postgrau amb capacitat d’englobar perspectives acadèmiques diverses i dotar-les d’un nou sentit en clau metropolitana. Un dels seus principals valors és el d’oferir una formació que abasta, d’una banda, la investigació i la pràctica reflexiva, i, de l’altra, la professionalització, amb caràcter de suport a l’agenda de polítiques públiques.

Aquest Màster, propi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), està impulsat per l’Institut Metròpoli, com a espai d’articulació consolidat entre la recerca universitària i les polítiques públiques en l’àmbit metropolità. Compta amb una implicació directa d’Instituts i Departaments de la UAB i de la resta d’universitats públiques catalanes, la qual cosa, dona com a primer resultat la participació d’un conjunt de professors amb trajectòries de docència, investigació i gestió pública molt importants i vinculades a la realitat metropolitana.

A més, des d'ara i fins al 21 de juny, pots sol·licitar una beca. T'interessa? Inscriu-t'hi!