• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Inaugurat el Seminari Tècnic Local de l'FMC amb una sessió sobre urbanisme
Inaugurat el Seminari Tècnic Local de l'FMC amb una sessió sobre urbanisme


235 tècnics i electes locals s'han aplegat avui a la primera sessió del Seminari Tècnic Local 2017 organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya, per parlar sobre el planejament territorial i urbanístic, amb una conferència que posarà sobre la taula les causes que poden donar lloc a la nul·litat dels instruments de planejament

28/04/2017

La inauguració ha anat a càrrec del secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle; el director de l'Àrea de Presidència de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Salvador Milà; i l'enginyer de camins, canals i ports i director del Seminari, Ramon Arandes.

A continuació, Manuel Táboas Bentanachs, president de la Secció 3a de la sala Contenciós-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, ha parlat sobre els defectes i les mancances dels instruments urbanístics que poden ser causa de la seva nul·litat.

La Llei de costes, sempre d’actualitat i més en aquests moments que inicia la seva tramitació la Llei sobre ordenació del litoral, i una visió sobre el RPUC i el MUC completen la sessió. Aquesta ponència va a càrrec de Pablo Molina Alegre, advocat del Despatx Garrigues.

Finalment, Ana Da Conceiçao Silvestre, arquitecta, informarà del Registre de planejament urbanístic de Catalunya (RPUC) i el Mapa urbanístic de Catalunya (MUC): l'estat actual i previsions de desenvolupament.

La segona sessió, el 19 de maig, se centrarà en la contaminació atmosfèrica i la corresponent al 12 de juny en la gestió de l’aigua urbana, incloent-hi una visita a la font Màgica de Montjuïc. El 14 de juliol, en la sessió dedicada a l’urbanisme s’abordaran tres temes de divers contingut però, alhora, de gran actualitat.

Després del parèntesi estival, al 22 de setembre tindrem una sessió dedicada a tres aspectes d’ampli abast en relació als projectes en el medi urbà, un element de referència de Barcelona. La sisena sessió, el 8 d'octubre, s’analitzaran aspectes relacionats amb la gestió urbanística, una de les matèries amb major demanda a les enquestes.

Les dues darreres sessions d’enguany se centraran en la gestió dels serveis urbans, el 3 de novembre, abordant un tema de gran actualitat com és la gestió sostenible i la economia circular en relació als RSU; i en la mobilitat, el 15 de desembre; sens dubte una de les àrees d’actuació dels municipis que més canvis està experimentant als darrers anys.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC