• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC, a la Convenció Nacional d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya
L'FMC, a la Convenció Nacional d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya


L'esdeveniment del lideratge municipal va oferir ponències i aprenentatges tècnics de quinze personalitats als alcaldes participants. Per part de la Federació de Municipis de Catalunya hi va assistir l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys

15/05/2017

El passat 12 de maig va tenir lloc la Convenció Nacional d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya, organitzada per Alcaldes.eu, amb la col·laboració de diverses entitats col·laboradores. Fins a cent vint persones van participar en un cicle de conferències formatives, durant la tarda. Al vespre es va celebrar un sopar de reconeixement a la feina dels alcaldes, encapçalat pel President de la Generalitat.

Sota el tema "Transparència, participació, proximitat”, la Convenció va recollir i traslladar als assistents coneixements, aprenentatges i experiències de lideratge i de bon govern. Els enfocs van ser variats i van integrar des de la visió dels pobles més petits, la de les diputacions, la dels àmbits supramunicipals i, també, la visió dels ex-alcaldes, així com les del Govern de la Generalitat.

La darrera de les sessions formatives de la tarda va estar protagonitzada per representants d’entitats: la consellera de Governació Meritxell Borràs; l'alcaldessa de Vilafant i representant de la Federació de Municipis de Catalunya, Consol Cantenys; el president de l'ACM, Miquel Buch; i el director de la Representació a Catalunya de la Comissió Europea, Ferran Tarradellas, moderats per Eduard Berraondo.

Cantenys, en la seva intervenció, va afirmar que les lleis de transparència "han arribat 15 anys tard” i que la participació ciutadana "va ser l'única competència que va atorgar l'LRSAL”. Va defensar que als ajuntaments s’hi ha de crear una "intel·ligència col·lectiva que porti a una regeneració democràtica que satisfaci les necessitats dels ciutadans”.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació
Galeria d'imatges
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC