• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Una delegació de l'FMC, a la 35ena sessió del Congrés de Poders Locals i Regionals d'Europa
Una delegació de l'FMC, a la 35ena sessió del Congrés de Poders Locals i Regionals d'Europa


Els membres del Congrés d'Autoritats Locals i Regionals del Consell d'Europa es reuniran a Estrasburg del 6 al 8 de novembre per al 35è període de sessions, sota el lema 'Integritat i comportament ètic dels representants elegits locals i regionals'. Hi assisteix una delegació de la Federació de Municipis de Catalunya, formada pel vicepresident de l'Àmbit de Bon Govern i Innovació Democràtica de l'FMC i alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas; i el secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle; que, acompanyats de Jaume Magre, director de la Fundació Carles Pi i Sunyer d'Estudis Autonòmics i Locals; i d'Olivier Terrien, consultor europeu i formador internacional, presentaran el Banc de Bones Pràctiques en aquesta 35ena sessió d'aquest congrés

06/11/2018

El Congrés considerarà per a la seva adopció diversos informes sobre conflictes d'interès local i regional, transparència i govern obert, així com sobre la revisió del Codi de conducta per a persones associades amb la governança local i regional. Les normes i procediments del Congrés s'actualitzaran per incloure un Codi de conducta específic per als membres del Congrés. Aquests informes formen part del full de ruta per a la prevenció de la corrupció i la promoció de l'ètica pública a nivell local i regional, aprovada pel Congrés al 2016.

En el context de les diverses crisis a Europa, els membres del Congrés celebraran diversos debats sobre els desafiaments que enfronten les ciutats i les regions. El tema de la migració s'examinarà en dos debats sobre el "dret al vot a nivell local com a part d'una integració sostenible dels migrants i les persones desplaçades a muncipis i regions d'Europa" i a "les regions frontereres que s'enfronten el fenomen de fluxos migratoris". A més, els membrees del Congrés discutiran la situació dels alcaldes sota pressió, les dificultats financeres que enfronten les comuntiats locals, i com reconciliar la solidaritat territorial i l'autonomia regional. També revisaran projectes de directrius sobre el dret a la consulta comunitària per part d'alts nivells de govern.

La delegació de l'FMC ha anat a Estrasburg acompanyada d'una delegació de la FEMP, formada per l'alcalde de Getxo, Imanol Landa; i el tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma de Mallorca, José Hila.

A la sessió inaugural d'avui ha estat escollit com a nou president del Congrés, Anders Knape, actual president de l'Associació Sueca d'Autoritats Locals i Regions.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació
Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC