• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC participa a la reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani
L'FMC participa a la reunió de la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani


Aquest matí ha tingut lloc al Palau de Pedralbes una nova reunió de la Taula, en la què hi ha participat la vicepresidenta de l'FMC i alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos. La reunió ha servit per seguir treballant en les tres estratègies plantejades en el moment de la creació d'aquesta Taula: l'estratègia d'acció econòmica, l'estratègia d'infraestructures i l'estratègia de serveis de transport, logística i la seva digitalització

10/12/2018

A la reunió s'ha comptat també amb la presència del nou coordinador del Corredor Mediterrani del govern de l'Estat, Vicent Boira; la nova coordinadora del Fòrum europeu del mateix Corredor, Iveta Radičová; el conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet; i la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón.

El 25 de maig de 2016 es va constituir la Taula Estratègica del Corredor Mediterrani com a espai de concertació de la priorització d’inversions i de les mesures d’impuls del Corredor. El principal valor i assoliment d’aquesta Taula és doncs la participació de tots el principals agents involucrats en aquest gran projecte. Des d'aleshores s'han compartit inquietuds i demandes envers el Corredor Mediterrani i s'ha consensuat una priorització concreta de les actuacions ferroviàries que el conformen i s'ha anat a presentar-ne els resultats a Madrid.

Des de l’última reunió de la Taula no es disposa de nous trams en servei del Corredor a Catalunya, però s’han reprès les obres d’algunes actuacions, hi ha nous objectius temporals enunciats pel Ministeri de Foment i s'ha iniciat una nova etapa de responsables tant a la Unió Europea com a l’Estat espanyol.

En la reunió es va acordar que a la pròxima Taula Estratègica del Corredor Mediterrani es convidarà els governs del País Valencià, Andalusia, Múrcia, Aragó, les Illes Balears i de la regió d’Occitània.

 

 

 

 

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Informació reunió novembre
Informació Madrid
Nota de premsa Generalitat


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC