• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
El secretari d'Estat de Política Territorial es reuneix a l'AMB amb els alcaldes i alcaldesses metropolitanes i amb el president de l'FMC per tractar l'agenda local
El secretari d'Estat de Política Territorial es reuneix a l'AMB amb els alcaldes i alcaldesses metropolitanes i amb el president de l'FMC per tractar l'agenda local


Aquest matí, José Ignacio Sánchez Amor, secretari d’Estat de Política Territorial del govern de l’Estat, ha visitat la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Per part de la Federació de Municipis de Catalunya ha estat present en aquesta trobada el president i alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor

10/01/2019

El secretari d’Estat ha estat rebut aquest matí pel vicepresident executiu de l’AMB i alcalde de Cornellà de Llobregat, Antoni Balmón, que li ha presentat la institució: organització i competències. A la trobada hi han participat, a més, una trentena d'alcaldes i alcaldesses metropolitanes com Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat; Lluís Tejedor, alcalde del Prat de Llobregat; i Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, entre d’altres.

Durant la trobada, els representants de l’AMB han explicat les tasques que duu a terme la institució des que es va crear, l’any 2011, així com els seus plans de futur. El secretari d’estat, per la seva banda, ha mostrat el seu suport a aquesta entitat supramunicipal, l’única d’aquesta mena que existeix a l’Estat espanyol, i ha mostrat la seva confiança i la del Govern en aquest tipus d’institucions, i en l’AMB en particular, per la importància que tenen a l’hora de coordinar polítiques i serveis de titularitat municipal, i com a factors que són de desenvolupament i impuls de l’autonomia local.

Sánchez Amor ha emmarcat aquesta visita, a més, en la voluntat del Govern "d’ampliar la interlocució a Catalunya amb altres representants dels ciutadans”, de manera que quedi palesa la voluntat "d’acostar-se a les necessitats i demandes dels ens locals i dels ciutadans”. També ha afirmat que l’AMB és un model de gestió municipal, modern, avançat i que dona solució als problemes dels ciutadans de forma exemplar. "És l’única estructura d’aquesta tipologia en tot l’estat espanyol”.

Com a prova del seu suport a l’AMB, el secretari d’Estat ha anunciat que es tornarà a incloure als PGE del 2019 una partida inicial destinada a millorar-ne el funcionament i amb la intenció de recuperar, en diversos exercicis, una assignació que l’AMB reclama des que es va crear el 2011.

El vicepresident executiu de l’AMB, Antoni Balmón, ha afirmat que l’administració metropolitana vol ser un instrument important i rellevant en polítiques d’habitatge i recuperació del litoral. "Obrir programes d’actuació per fer polítiques consensuades amb el govern central”.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) és l’Administració pública del territori metropolità de Barcelona, ocupa una extensió de 636 km2 i està formada per 36 municipis on hi viuen més de 3,2 milions de persones. Es tracta d’un fet territorial, social, demogràfic, econòmic i cultural que ha anat prenent forma al llarg de l’últim segle, com a resultat del creixement i la connexió dels sistemes urbans de l’entorn barceloní. És l’aglomeració metropolitana més important del Mediterrani occidental i s’hi genera la meitat del PIB de Catalunya.

Sánchez Amor s’ha reunit, així mateix, amb alguns dels principals alcaldes de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, als quals ha exposat els projectes legislatius que actualment estan en marxa i que tenen incidència en les polítiques i la gestió locals. Concretament, ha exposat les modificacions legislatives que es preveuen en relació amb la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local (LRSAL), que permetran recuperar els nivells d’autonomia local de què gaudien els ajuntaments fins que es van implementar les mesures restrictives durant la crisi econòmica.

Font: AMB

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Més informació AMB
Recull de premsa
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC