• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
L'FMC reclama modificacions substancials en el Decret llei sobre mesures urgents d'habitatge
L'FMC reclama modificacions substancials en el Decret llei sobre mesures urgents d'habitatge


Així ho han expressat en l'acte d'obertura de la 21a edició del Seminari Tècnic Local el president de l'Àmbit de Territori, Sostenibilitat i Serveis Urbans de l’FMC i alcalde de Bossòst, Amador Marquès; i el secretari general de l'FMC, Juan Ignacio Soto Valle, davant de 350 tècnics i tècniques locals participants

05/04/2019

Aquesta inauguració està tenint lloc aquest matí a l'Auditori de l’idEC (Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra). L'edició 2019 del Seminari Tècnic Local organitzat per l'FMC amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya i de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, compta amb una participació que supera totes les edicions anteriors.

En l'obertura, tant el president de l'Àmbit com el secretari general de l'FMC han destacat en les seves intervencions la preocupació de l'entitat davant el Decret Llei 5/2019 de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, que està pendent de ratificació al Parlament i que no ha tingut cap espai d'interlocució previ amb els governs locals de Catalunya. Una norma -han dit- que afecta i empetiteix el marc competencial dels ajuntaments i carrega de manera extraordinària els recursos dels municipis. Així mateix, han manifestat que el decret llei, aprovat pel Govern amb caràcter urgent, té problemes de viabilitat tal i com està redactat, i des de l'FMC s'han identificat ja àmbits d'aquesta norma que caldria modificar en clau constitucional i de defensa de l'autonomia local.

Seguidament, per parlar del Pla d’espais fluvials: eines per a la realització dels estudis de inundabilitat, hem comptat amb Miguel Ángel Gago Lara, director de projectes de la unitat de resiliència urbana de Typsa Barcelona. En la seva intervenció ens ha ofert una visió general de l’espai fluvial, les seves característiques bàsiques, les seves potencialitats i problemàtiques així com les principals eines de modelització que s’utilitzen per la seva caracterització hidrològica i hidràulica.

A continuació, pel que fa al Pla director urbanístic de les Vies Blaves; Sebastià Jornet i Forner, arquitecte urbanista, Premi Nacional. d’Urbanisme, tractarà del pla des del punt de vista del planejament; i Enric Batlle i Durany, doctor arquitecte i director de Màster en Arquitectura del Paisatge a la UPC, professor titular del departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori de la UPC, tractarà del pla des del punt de vista del projecte executiu.

El Comitè de Programa del Seminari Tècnic Local de l'FMC està format per Ramon Arandes i Renú, enginyer de Camins, Canals i Ports, que n'és el director; i per Jordi Marsal i Álvarez, arquitecte tècnic i excap del Servei de Gestió Urbanística de l'AMB; Miquel Orriols i Mas, arquitecte urbanista; Àngel Simón Gómez, enginyer tècnic industrial i especialista en medi ambient i indústries de l'Ajuntament del Prat de Llobregat; i Loles Herrero Canela, arquitecta i cap del Servei de Planejament Urbanístic de l'AMB, que en són els coordinadors.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC