• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
La mobilitat, objecte d’anàlisi sota diferents punts de vista al Seminari Tècnic Local de l'FMC
La mobilitat, objecte d’anàlisi sota diferents punts de vista al Seminari Tècnic Local de l'FMC


Aquest matí s'està celebrant la sessió del Seminari Tècnic Local corresponent al mes de juny dedicada a la mobilitat. Els electes i tècnics locals participants analitzen quins són els serveis de mobilitat i la mobilitat com a servei, i estudien concretament el cas de Barcelona d'incorporació de noves tecnologies per millorar la mobilitat, i el cas de Madrid referent al pla de qualitat de l'aire

21/06/2019

Per parlar-nos el cas de Barcelona, i com han incorporat les noves tecnologies per tal de millorar la mobilitat urbana, ens acompanya Àngel López Rodríguez, director d’Estratègia de Mobilitat Elèctrica de l’Ajuntament de Barcelona.

Seguidament, Cristina Pou Fonollà, enginyera i cap del Servei de Transport Públic per Carretera de la Direcció General de Transports i Mobilitat de la Generalitat, explica els serveis de mobilitat (cercador de rutes i altres app's, quins són els agregadors de serveis de mobilitat i la mobilitat com a servei).

Finalment, Ángeles Cristóbal López, subdirectora general de Sostenibilitat de l’Àrea de Mediambient i Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid, ens detalla quin és el pla de qualitat de l’aire de Madrid, quines són les accions que s'han dut a terme: els nivells de la qualitat de l’aire i la seva evolució, quin és l’origen de la contaminació, quin és el protocol d’actuació per a episodis de contaminació per diòxid de nitrogen, i finalment quina és la relació entre el pla de qualitat de l’aire i el canvi climàtic.

Recordem que la primera part del programa del Seminari Tècnic Local 2019, l'FMC ha programat per al juliol una sessió dedicada als projectes urbans, incloent-hi aspectes de gestió de l’espai urbà, de l’eina BIM i un projecte que ha suposat una important transformació d’una zona periurbana de Barcelona i que ha donat resposta a diferents problemes tècnics i ambientals. Després del parèntesi estival tindrem una sessió dedicada al medi ambient, centrada en el Pla Clima i Energia 2030, en l’Agenda Urbana de Catalunya i en les metodologies BREEAM i LEAN, en relació a la sostenibilitat dels edificis. A l’octubre, la sessió sobre Eines per a la gestió dels serveis urbans destinarà una part important del temps a diversos aspectes legals, com l’aplicació de la nova Llei de contractes del sector públic i la transparència i la gestió de dades en l’àmbit de l’urbanisme. La jornada clourà amb l’anàlisi de paper del quantity surveyor en el desenvolupament de les obres. El seminari d’enguany tancarà amb dues sessions que inclouran una taula rodona, la del mes de novembre centrada en la gestió urbanística. Atès que en els darrers seminaris aquestes matèries han donat peu a la contribució activa dels assistents, amb l’objectiu de facilitar aquesta participació, s’ha ampliat la seva durada. La darrera sessió, corresponent al mes de desembre, tindrà l’habitatge i les seves diferents formes de gestió com objecte principal, amb una conferència inicial sobre el Pla Territorial Sectorial d’Habitatge, seguida de l’exposició d’una innovadora alternativa d’habitatge social i d’una taula rodona.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC