• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
L’FMC, compromesa amb la lluita contra l'emergència climàtica
L’FMC, compromesa amb la lluita contra l'emergència climàtica


A la primera Cimera catalana d’acció climàtica, celebrada aquest matí al Teatre Nacional de Catalunya, la vicepresidenta de la Federació de Municipis de Catalunya i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha lloat les accions que porten a terme els governs locals per donar solucions i fer front als reptes i problemes globals que comporta el canvi climàtic; així com també les iniciatives que porta a terme la nostra entitat per tal que els municipis aconsegueixin els seus objectius

17/01/2020

En la seva intervenció ha destacat el gran nombre de municipis que al nostre país estan portant a terme accions per mitigar el canvi climàtic, com impulsar noves opcions de transport, d’energia, de gestió de residus i compostatge, de promoció d’energies renovables com la biomassa o la solar, de nous models productius o d’impuls d’iniciatives com l’economia circular, mesures totes elles encaminades a posar el focus en promoure canvis en els hàbits de la ciutadania, amb una forta aposta per la sostenibilitat.

La Federació de Municipis de Catalunya, per la seva banda, s’ha compromès ja fa molts anys en donar difusió i compartir totes aquelles accions proposades per col·laborar en la sostenibilitat del planeta, amb la necessitat no només de confirmar de nou els compromisos municipals de cara a l’horitzó 2030, sinó de compartir i conèixer les accions que ens permetran assolir els reptes previstos. En aquest sentit, l’FMC ha participat en l’Aliança Catalunya 2030, que posa en relleu els reptes de la sostenibilitat a Catalunya i debat sobre la tipologia d’actuacions per promoure, impulsar i implementar aquests ODS.

D’entre altres accions realitzades per part de l’FMC, Candini també ha destacat el Focus d’Innovació Local, que recull les experiències de diverses ciutats europees, que han posat la innovació, la tecnologia i la creativitat al servei de la integració d’aquests ODS.

La vicepresidenta de l’FMC ha informat d’una altra de les accions més destacades que ha realitzat la nostra entitat per intercanviar i posar en comú tota aquella informació disponible sobre els impactes del canvi climàtic al conjunt de Catalunya i als diferents municipis; com és el Banc de Bones Pràctiques. El Banc identifica i difon experiències innovadores de govern i gestió municipal. El Banc és testimoni de la capacitat d’innovació i compromís dels municipis davant dels reptes que presenta el canvi d’època en què vivim.

Sabem que queda molta feina per fer i que els governs locals hauran de continuar planificant, concretant i executant accions que generin estalvis d’energia i de recursos econòmics als municipis. L'FMC, compromesa en això, seguirà mantenint el suport per divulgar i compartir tots aquests coneixements.

No oblidem que una petita acció per fer un planeta millor, compta.

La cimera d’avui, organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, ha estat presidida pel president de la Generalitat, Quim Torra, i ha volgut ser un punt de trobada per acordar un full de ruta que permeti afrontar les polítiques de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic, amb compromisos no només del govern sinó de tots els agents implicats. Us adjuntem els compromisos adoptats a la part inferior.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Compromisos
Més informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC