• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
'Amb la crisi del coronavirus, cal prevenció per evitar reacció'
'Amb la crisi del coronavirus, cal prevenció per evitar reacció'


Aquest missatge és el que s’ha desprès de la reunió mantinguda aquest matí al Palau de la Generalitat entre el govern català (el president Quim Torra i representants dels Departaments d’Interior i de Salut), les entitats municipalistes FMC i ACM, l’Associació de Micropobles de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i l’Ajuntament de Barcelona. Per part de la Federació de Municipis de Catalunya hi ha assistit la presidenta de l’entitat i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau

12/03/2020

A la reunió, els representants del govern de la Generalitat han explicat en quin moment ens trobem i els motius que han fet que es passés de fase d’alerta a fase d’emergència, tenint en compte que no queda descartat en cap moment el poder prendre d’altres mesures en funció de l’evolució de la crisi. Han insistit en el fet que cal donar credibilitat sempre als canals oficials, que són els establerts com a bons.

D’entre les moltes qüestions que s’han analitzat per part de tots els assistents, destaquem les següents:

Per tal de garantir el sistema sanitari, s’ha insistit en la necessitat de protegir el personal sanitari per poder continuar atenent les necessitats del dia a dia.

En un altre ordre de coses, s’ha insistit en què, malgrat estigui suspesa l’activitat acadèmica a les universitats, aquestes continuen obertes pel que fa a investigació.

L’aplicació de la mesura de reduir l’aforament de locals al 30 per cent, s’ha informat que s’aplicarà el màxim control a aquesta mesura, demanant sempre la coresponsabilitat entre els propietaris dels locals i els usuaris.

Des dels governs locals, s’ha demanat al govern una moratòria en les accions d’execució dels desnonaments, atès que quan es realitzen, es congrega una quantitat important de ciutadans i ciutadanes.

En la qüestió de reunions fins ara presencials, ens han comunicat que es facilitaran al màxim les intervencions telemàtiques, i que aquestes es poguessin computar com a presencials, per tal de no aturar el dia a dia de la gestió municipal.

Pel que fa a les repercussions econòmiques en les nostres ciutats i pobles, caldria ser proactius i avançar-nos als problemes per tal de poder tenir una resposta adequada a cada problema creat.

També s’ha d’estudiar com aplicar un ajornament o suspensió temporal en els terminis de convocatòries de subvencions i d’altres actes.

Cal avisar que totes aquestes informacions i instruccions es van actualitzant i publicant als canals oficials d’informació del govern de la Generalitat. Recordem que el missatge important és el de transmetre tranquil·litat a la població, anul·lant qualsevol altre missatge de pànic.

Des de la Federació de Municipis de Catalunya mantindrem actualitzada la informació de la nostra pàgina web referent al coronavirus a mesura que es vagin publicant les instruccions oficials. L’enllaç a aquestes informacions el trobareu a la part inferior.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Informació actualitzada FMC


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC