• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
La gestió dels riscos centra el debat de la sessió del Seminari Tècnic Local de l’FMC que està tenint lloc aquest matí
La gestió dels riscos centra el debat de la sessió del Seminari Tècnic Local de l’FMC que està tenint lloc aquest matí


La Federació de Municipis de Catalunya ha reunit avui 250 participants en la segona sessió del Seminari Tècnic Local 2020, debatent un tema tan important com la gestió dels riscos, actualitzant i aprofundint al voltant de la resiliència urbana i explicant noves experiències d’eines i metodologies. Els temes abordats en aquesta sessió han pres molta rellevància i una nova dimensió atenent a com s’han superat setmanes de treball tècnic des del confinament i intentant que els pobles i ciutats no es parin del tot i siguin capaços d’afrontar de la millor manera possible una ràpida recuperació

02/10/2020

En la sessió que està tenint lloc aquest matí, Núria Gasulla Fernández, responsable de Recerca en Previsió de Risc de la Generalitat, ens ha parlat sobre els municipis i la gestió del risc. En la seva intervenció, ha explicat què és el risc col·lectiu, quines poden ser les estratègies globals en cas de gestionar riscos de desastres i com s’hauria de gestionar el risc municipal,

Per la seva banda, per parlar de la gestió de la comunicació en crisis i emergències, ens acompanya Ferran Ramon-Cortés Montaner, director de l’Institut de Comunicació 5 Fars. En aquest sentit, parla de la confirmació de les nostres creences, de la negació o de la positivitat davant d’una notícia, de quin és el ‘tempo’ per part dels mitjans per comunicar i quina és la resposta de la gent; a més explica en què consisteix un comitè de crisi, i proposa cinc recomanacions davant una emergència: ser més ràpids, més transparents, portar la iniciativa, pautar intervencions i reconèixer els errors. En definitiva, les crisis no es poden evitar, però sí que es poden gestionar.

A continuació, s’ha previst una taula rodona, formada per Eli Llombart i Corbella, cap del Servei Territorial de Protecció Civil de l’Ajuntament de Tarragona; Àngel Simón Gómez, especialista en Medi Ambient i Indústries; i Esther Morancho Farré, responsable Tècnica de l’Oficina d’Activitats de la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona; en la què es parlarà, entre d’altres, sobre les accions Inuncat del passat mes d’octubre de 2019 o de la PCOM (Protecció Civil Operativa Municipal) de la Diputació.

Les properes sessions d’aquest Seminari Tècnic Local tractaran, entre d’altres, dels nous escenaris d’emergència climàtica intentant reflexionar sobre el paper que es pot jugar des dels municipis i quines implicacions comportarà en l’exercici de les funcions i competències tècniques fins avui considerades tradicionals. També continuarem parlant de mobilitat i, per tant, de les Zones de Baixes Emissions i dels plans i actuacions posats en marxa als municipis. Aquesta edició compta també amb una sessió completa dedicada a l’anàlisi d’una intervenció complexa, que en aquesta ocasió dedicarem al projecte de la nova estació de la Sagrera i hi inclourem una visita d’obra. En una altra sessió ens posarem al dia en reciclatge urbà i territorial; i acabarem aquesta edició de l’STL amb una reflexió al voltant del model urbà i els nous reptes i desafiaments de les ciutats en un moment en què s’està fent més que evident que les nostres viles hauran de fer un pas endavant per a aconseguir un model veritablement sostenible i en concordança amb les necessitats socials emergents.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa
Informació sessió setembre
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
SEMINARI DE DRET LOCAL
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC