• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • E-Mail
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • RSS
  • Flickr
Reunió ordinària del Comitè Executiu de l'FMC
Reunió ordinària del Comitè Executiu de l'FMC


Aquesta tarda ha tingut lloc la reunió del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya corresponent al mes de maig, de la que destaquem tant l'adhesió de l'entitat a la Declaració sobre la situació a Myanmar, com també el nostre compromís per afavorir la integració de l'economia circular al sector del tèxtil. Així mateix, també s'ha acordat la col·laboració de l'FMC en la futura edició d'un llibre sobre Bones Pràctiques Locals i Pràctiques significatives 2020 en el context de la pandèmia de la COVID-19

17/05/2021

La reunió del Comitè Executiu de la Federació de Municipis de Catalunya ha començat, com és habitual, amb l'aprovació de l'acta de la sessió anterior del 26 d'abril de 2021 i l'aprovació de l'informe d'activitats i de gestió de l’FMC corresponent al mes d'abril de 2021.

A continuació, s'ha informat que atesa la situació que s'està produint a Myanmar (Birmània), en què, després del cop d'estat de febrer de 2021, per part de la junta militar, s'estan vulnerant els Drets Humans amb la pràctica de repressió, violència i assassinats contra electes i també població civil; la Comissió d'Inclusió Social, Democràcia Participativa i Drets Humans de CGLU ha elaborat una Declaració sobre la Situació a Myanmar. Vist que l'FMC forma part de CGLU, el Comitè Executiu ha acordat adherir-se a aquesta Declaració i la farà arribar a tots els adherits a l'FMC per si consideren adient adherir-s'hi. (ampliarem informació)

En un altre ordre de coses, s'ha informat que des de la Generalitat fa temps que es treballa en l'impuls d'un pacte voluntari entre diferents actors de la cadena de valor del sector del tèxtil per donar resposta als importants reptes de futur i en coherència amb les polítiques internacionals i europees que s'estan desplegant. Un dels objectius d'aquest Pacte per a la Moda Circular és el d'afavorir l'adopció de compromisos concrets per facilitar la integració de l'economia circular al sector. Per poder treballar en les bases d'aquest pacte, des de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya se'ns va proposar adherir-nos-hi. En aquest sentit, el Comitè Executiu de l'FMC reunit aquesta tarda ha acordat l'adhesió de l'FMC a l'Expressió d'Interès per desenvolupar el Pacte per a la Moda Circular, i formar part així de les comissions de treball que definiran els continguts del Pacte i participar en els plenaris on s'avaluaran i validaran els resultats de cada comissió. (ampliarem informació)

D'altra banda, des de l'any 2013 la Fundació Carles Pi i Sunyer d'estudis autonòmics i locals i la Federació de Municipis de Catalunya treballen conjuntament mitjançant convenis de col·laboració anual per desenvolupar, mantenir i actualitzar el Banc de Bones Pràctiques dels governs locals (BBP). Des de l'FMC creiem que constitueix un molt bon punt de partida, ja que, a dia d'avui, és l'única base de dades accessible via web que recull experiències innovadores en l'àmbit local català. Ara s'ha previst editar una publicació amb les Bones Pràctiques Locals i les Pràctiques significatives 2020 atorgades pel BBP, amb un recull de les experiències més innovadores i d'excel·lència per fer front a la gestió de la pandèmia del COVID-19 per part dels ajuntaments.

En aquesta sessió també s’han ratificat els nomenaments de diferents representants de l'FMC a les comissions mixtes i òrgans de participació i col·laboració amb la Generalitat de Catalunya. Concretament avui s'han nomenat representants a la Comissió de Seguiment de Fluxos Migratoris de Treballadors de Temporada Agrícola de Tarragona i al Consell d'Administració del CIRE.

Finalment s'ha donat informació de l'activitat de les àrees i les comissions sectorials de l'FMC, com la relativa al contracte programa, l'acord marc del SOC, la constitució de la Comissió de la Dona de l'FMC i la constitució de l'Àrea d’Administració de l’FMC. També s’ha informat de la reunió amb el Secretari General de Cultura per parlar de cultura popular, de la propera celebració de l'Assemblea General ordinària de l'FMC durant el mes de juliol i del desenvolupament del Consejo Territorial de la FEMP.BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC