• Descarregar Google Play Store
  • Descarregar Apple Store
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
L’FMC acaba avui la 23a edició del seu Seminari sobre Relacions Col·lectives amb èxit d’assistència
L’FMC acaba avui la 23a edició del seu Seminari sobre Relacions Col·lectives amb èxit d’assistència


Aquest matí està tenint lloc la quarta i darrera sessió del Seminari sobre Relacions Col·lectives de l’FMC 2021, que ha comptat amb més de 300 inscrits. En aquesta ocasió, parlem de la gestió del treball, la Directiva sobre alertadors i la repercussió del codi ètic sobre les administracions locals

21/12/2021

Susanna Mérida López, secretària general adjunta de la Federació de Municipis de Catalunya, i Lola Miró Folgado, directora del Seminari, han inaugurat aquesta sessió, agraint especialment l’interès que ha suscitat la celebració d’aquest seminari per la gran quantitat de persones inscrites i posant en valor el treball diari que als nostres pobles i ciutats es fa des dels recursos humans, tasca d’altra banda imprescindible per a una bon funcionament de l’administració i per oferir els millors serveis a la ciutadania. A continuació, s’ha donat pas als ponents d’aquest matí.

Per parlar dels algoritmes i la gestió del treball en les organitzacions estructurades pels principis d'igualtat i mèrit, hem comptat amb Pilar Rivas Vallejo, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat de Barcelona. En la seva ponència ens ha posat en antecedents sobre com l'eficiència de la gestió pública ha estat alimentada per la transformació digital de les administracions públiques. La digitalització pot significar l'aplicació de tècniques d'intel·ligència artificial en la gestió de les relacions de treball amb els empleats públics. En aquest sentit, ha analitzat les aplicacions que l'aprenentatge automàtic ofereix a la gestió dels recursos humans i l'organització i la disciplina del treball, a la llum de la regulació vigent de les relacions de treball a l'Administració pública, per determinar la viabilitat d'aquests usos.

Resulta fonamental l’entrada en vigor a finals d’aquest any de la denominada directiva dels alertadors, que a hores d’ara no ha estat objecte de transposició a casa nostra, més enllà d’alguna iniciativa pròpia de determinades comunitats autònomes. D’aquí que, des de l’FMC hem optat per demanar al professor de Dret Administratiu de la Universitat de Cadis José María Pérez Monguió una ponència sobre ‘L’entrada en vigor de la Directiva dels alertadors i el seu efecte directe sobre les entitats locals’.

I en línia de continuïtat amb els temes d’integritat pública, participa en aquesta sessió el professor Agustí Cerrillo, catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya, amb una ponència sobre un text que ha estat pràcticament ignorat per les nostres administracions públiques com és "La proposta de codi ètic del servei públic de Catalunya i la seva projecció sobre les entitats locals”. El codi és un document que recull un conjunt sistemàtic de principis, valors o regles que orienten l’activitat dels seus destinataris. El ponent explica les seves finalitats, la garantia de compliment, així com altres qüestions d’interès per a les administracions locals.

Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Programa
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC