• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Carta a autoritats pel suport al programa Missió de mars i oceans
Carta a autoritats pel suport al programa Missió de mars i oceans


Les entitats adherides estaran convidades a fòrum i esdeveniments de la Missió. Accedint al treball en xarxa, intercanvi d'experiències, col·laboracions i visibilitat

12/07/2022

Les Missions de la UE són una nova manera d'aportar solucions concretes a alguns dels nostres grans reptes. Tenen objectius ambiciosos i donaran resultats tangibles el 2030 i són una novetat del programa de recerca i innovació Horizon Europe per als anys 2021-2027.

La Missió de mars i oceans ajudarà a assolir els objectius marins i d'aigua dolça del Pacte Verd Europeu, com ara protegir el 30% de la zona marítima de la UE i restaurar els ecosistemes marins i 25.000 km de rius lliures.

La Carta de la Missió (aquí) demana unir esforços per aconseguir els tres objectius de la Missió Restaurar el nostre oceà i aigües per al 2030 per:
  1. Protegir i restaurar els ecosistemes marins i d'aigua dolça i la biodiversitat, d'acord amb l'Estratègia de biodiversitat de la UE 2030;
  2. Prevenir i eliminar la contaminació dels nostres oceans, mars i aigües, d'acord amb el Pla d'acció de la UE cap a la contaminació zero de l'aire, l'aigua i el sòl; i
  3. Fer que l'economia blava sostenible sigui neutral en carboni i circular, d'acord amb la proposta de llei europea del clima i la visió holística consagrat a l'Estratègia d'economia blava sostenible.
Com a un dels seus objectius, la Missió previndrà i eliminarà la contaminació, per exemple, reduint en un 50% les deixalles plàstiques al mar, les pèrdues de nutrients i l'ús de pesticides químics i també contribuirà a fer que l'economia blava sigui climàticament neutra i circular amb emissions marítimes netes zero.
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Accés a la informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC