• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Eines disponibles per la preparació de propostes EUI (European Urban Initiative)
Eines disponibles per la preparació de propostes EUI (European Urban Initiative)


L'instrument EUI ofereix suport a les ciutats per millorar i augmentar la seva capacitat per dissenyar estratègies, polítiques i projectes de desenvolupament urbà sostenible (pròxima sessió dimecres 3 de maig)

25/04/2023

La Iniciativa Urbana Europea (EUI) és una eina essencial per donar suport a les ciutats de totes les mides, per crear capacitat i coneixement, per donar suport a la innovació i desenvolupar solucions innovadores transferibles i escalables per als reptes urbans rellevants per a la UE.

El component de creació de capacitats de l'EUI pretén millorar i augmentar les capacitats de les ciutats en el disseny de polítiques, estratègies i pràctiques de desenvolupament urbà sostenible d'una manera integrada i participativa. També contribueix al disseny i implementació d'aquestes polítiques i plans d'acció a escala local, regional i estatal. Aquest element engloba la cooperació amb les xarxes URBACT IV de ciutats, així com activitats d'aprenentatge entre iguals i la creació de capacitats tipus Xarxa de Desenvolupament Urbà i es disposa de:

I) Intercanvis entre ciutats. Els intercanvis ciutat a ciutat són visites presencials o intercanvis en línia realitzats entre una ciutat sol·licitant i una o dues ciutats iguals. Les ciutats iguals comparteixen nous mètodes de treball i enfocaments innovadors sobre reptes d'implementació específics identificats per la ciutat sol·licitant. Els reptes estan relacionats amb el disseny i la implementació d'estratègies de desenvolupament urbà sostenible.

Qui pot participar? Les sol·licituds les poden presentar les autoritats urbanes de qualsevol mida dels estats membres de la UE que estiguin interessades en el disseny i la implementació d'estratègies de desenvolupament urbà sostenible. Altres grups d'interès poden participar en l'intercanvi si l'autoritat urbanística ho justifica.

II) Revisions entre iguals. Les revisions entre iguals prenen la forma de tallers en què les ciutats són revisades per iguals per altres ciutats i parts interessades rellevants per tal de comparar les seves estratègies de desenvolupament urbà sostenible. Les ciutats avaluades es beneficien millorant les seves capacitats per dissenyar i implementar estratègies i pràctiques de desenvolupament urbà sostenible d'una manera integrada i participativa. Les revisions per iguals poden ser específiques de cada país o reunir ciutats de diferents estats membres de la UE.

Qui pot participar? Les sol·licituds les poden presentar les autoritats urbanes de qualsevol mida dels estats membres de la UE que participin en el disseny i la implementació d'una estratègia de desenvolupament urbà sostenible.

Sol·licitud de presentació entre iguals per donar suport als sol·licitants d'intercanvi de ciutat a ciutat (aquest formulari ho permet).

Si us interessa sol·licitar un intercanvi de ciutat a ciutat? Teniu aquesta informació per respondre a totes les vostres preguntes. 
EUI va organitzar un primer seminari web per a sol·licitants el 5 d'abril (aquí el podeu veure).
I un segon que es farà el dimecres 3 de maig (inscripcions obertes aquí). 
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Accés a la informació


BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC