• Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • LinkedIn
  • WhatsApp
Suport tècnic als plans i estratègies de transició energètica neta als municipis i regions
Suport tècnic als plans i estratègies de transició energètica neta als municipis i regions


LIFE

23/05/2023

L'Agència Executiva Europea d'Infraestructures Climàtiques i Medi Ambient (LIFE) té oberta la convocatòria anomenada 'Transició a l'Energia Neta': Suport tècnic als plans i estratègies de transició energètica neta als municipis i regions LIFE-2023-CET-LOCAL.

Les propostes han d'abordar una o ambdós àmbits/aspectes següents:

- Les accions haurien de proporcionar suport tècnic a les autoritats locals i regionals i desenvolupar les seves capacitats per oferir plans i estratègies sobre la transició energètica neta (CET) ambiciosos a curt i mitjà termini per al 2030, amb potencial per obrir el camí cap a l'objectiu de neutralitat de carboni del 2050, en coherència amb els objectius energètics i climàtics de la UE: el paquet Fit-for-55, el marc legislatiu REPowerEU i els Plans Nacionals d'Energia i Clima. Les accions s'han de centrar en la implementació de la combinació adequada d'activitats que permetin desenvolupar/augmentar les habilitats tècniques, jurídiques, financeres, administratives i socials duradores entre els ens locals; per exemple, mitjançant programes de formació per a responsables polítics i funcionaris públics que es podrien adaptar a les seves necessitats específiques; mitjançant l'aplicació de solucions innovadores per a la implementació de la planificació integrada de CET a nivell local i de districte, mitjançant la replicació i el desplegament de bones pràctiques i eines d'informació, etc.

- Les accions haurien de tenir com a objectiu crear/reforçar estructures organitzatives adequades per donar suport i coordinar la implementació i el seguiment dels plans i estratègies CET integrats dins i fora de les administracions. Això hauria d'incloure, per exemple, la creació d'equips multidisciplinaris i intersectorials dins les autoritats locals i regionals i l'enfortiment de la capacitat i el mandat de les entitats tècniques associades com les agències energètiques locals i regionals. Les accions s'han de centrar en els processos de planificació integrats i esforçar-se per incloure elements facilitadors importants per a la seva implementació, com ara: un compromís polític clar, la identificació de recursos i oportunitats de finançament adequats, accés precís i oportú a les dades rellevants, diàleg efectiu entre diferents nivells de govern, així com participació activa dels agents públics i privats, inclosos els ciutadans i/o comunitats.

Les propostes han de ser presentades per almenys 3 sol·licitants (beneficiaris; entitats no afiliades) de 3 països elegibles diferents.

La Comissió Europea considera que les propostes que sol·licitin una contribució de la UE de fins a 1,75 milions d'euros permetrien abordar adequadament els objectius específics. Tanmateix, això no impedeix la presentació i selecció de propostes que sol·licitin altres imports.

La data límit per presentar sol·licituds és fins al 16 de novembre de 2023 (17:00 hores - hora de Brussel·les).
Relacionats:

/ ENLLAÇOS
Accés a la convocatòria
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
ODS - FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC
BANC DE BONES PRÀCTIQUES
FOCUS D'INNOVACIÓ LOCAL
PERFIL DEL CONTRACTANT
CODI DE RÈGIM LOCAL
FORMACIÓ
BUTLLETÍ DIGITAL
REVISTA FMC