26/07/2024

La Federació de Municipis de Catalunya ha programat un taller formatiu, eminentment pràctic i interactiu, amb el títol ‘El canvas dels projectes europeus: Disseny de projectes locals finançats per la UE’, amb l’objectiu de conèixer en detall el pressupost europeu, les prioritats que l’estructuren, els principals programes i instruments i el seu funcionament; i també per aprendre a dissenyar i redactar una proposta de forma exitosa, tenint en compte els requisits plantejats en el programa i la convocatòria i els elements fonamentals del cicle de projecte

El taller tindrà lloc els dies 1, 15, 22 i 29 d'octubre de 2024

El pressupost de la UE ofereix oportunitats que els governs locals de Catalunya no poden deixar passar. Les polítiques que promou la UE poden jugar un paper clau per impulsar solucions en àmbits crítics com la transició climàtica, la digitalització, la cohesió social o l’habitatge. Però implicar-se de forma activa en les polítiques que impulsa la UE requereix conèixer les prioritats de la nova Comissió Europea i saber com participar de manera efectiva en els programes financers inclosos en el Marc Financer Plurianual 2021-2027 o en el Next Generation EU.

El món local català ha tingut sempre un fort compromís amb Europa i una participació activa en l’impuls de projectes finançats pel pressupost europeu. Però un entorn força competitiu, i la complexitat inherent als programes i a les convocatòries que planteja la UE, fan que la cursa per obtenir el finançament requereixi de nivells d’excel·lència i especialització importants.

En aquest taller de la Federació de Municipis de Catalunya volem, a més, aprendre a interpretar una convocatòria publicada en el marc del pressupost de la UE (prioritats, requisits, elegibilitat, transnacionalitat, cofinançament, etc.), i conèixer els elements fonamentals que cal tenir en compte en el disseny del projecte per una execució adequada i sense problemes dels projectes.

Els i les alumnes treballaran en grups en el disseny d’un projecte en el marc d’una convocatòria vigent de la UE, que serà avaluat per diversos experts.

El termini d’inscripció finalitza el dia 25 de setembre de 2024.