Participar us permetrà:
Fomentar la col·laboració amb con organitzacions civils i educatives.
Involucrar la ciutadania en activitats de sensibilització i educació.
Visibilitzar els valors de democràcia, solidaritat i corresponsabilitat de cada municipi.
Podeu participar:
Organitzant activitats alineades amb els valors dels EDLS entre el 15 i el 30 de novembre.
Utilitzant el kit de comunicació i el logotip oficial de la campanya per a maximitzar l’impacte dels vostres esdeveniments.
Signant la Carta dels EDLS, formalitzant el compromís de la vostra entitat amb els valors de solidaritat i desenvolupament sostenible.
Si voleu més informació, podeu visitar el web dels EDLS (a la part inferior) o contactar a través del correu electrònic platforma@ccre-cemr.org.
Aquest esdeveniment està dirigit als professionals que desenvolupen la seva activitat en l’àmbit local, als gestor municipals, a les empreses de serveis municipals i als representants polítics de les administracions locals, amb l’objectiu de millorar la gestió municipal i promoure l’intercanvi de coneixements entre professionals del sector.
Les intervencions en grans i petits municipis, l’aforestació, l’economia circular o l’aprofitament de les aigües o l’urbanisme seran alguns dels temes que s´hi tractaran.
Es plantejaran diferents qüestions envers la digitalització i la seva aportació a la transformació urbana.
Es parlarà de tot el que influeix i aporta a la sostenibilitat, estalvi i control de costos, temps d’execució i planificació la construcció industrialitzada.
L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) és una institució de dret públic que té, entre altres, les funcions de vetllar pel compliment de la legislació vigent sobre protecció de dades de caràcter personal i promoure, en l'àmbit de les seves competències, la divulgació dels drets de les persones amb relació a la protecció de dades i l'accés a la informació. En aquest marc, l'APDCAT considera necessari formar les persones de l'Administració de la Generalitat i de les administracions locals i del seu sector públic en l'adequació a la normativa de protecció de dades dels tractaments que incorporen tècniques d'intel·ligència artificial i que recauen sota el seu àmbit competencial.
La intel·ligència artificial és cada cop més present en la nostra societat i, els darrers anys, ha fet un salt disruptiu en tots els sentits. No només ha avançat ràpidament, i ho fa cada dia, en un sentit purament tècnic, sinó que el seu ús és, ara mateix, a l'abast de tothom. I, en el cas dels sistemes d'IA generatives s'ha tornat, fins i tot, habitual entre la ciutadania.
Entesa en un sentit ampli, la podem veure com una eina de suport a la presa de decisions en qualsevol àmbit, que permet optimitzar recursos i fins i tot arribar a solucions qualitativament millors. És a dir, obre un ventall de possibilitats que l'administració està obligada a entendre i analitzar per, en alguns casos, utilitzar-la.
Els objectius de la jornada són:
- Reflexionar sobre com els sistemes d'intel·ligència artificial impacten en la societat i en les persones.
- Conèixer el nou Reglament europeu d'intel·ligència artificial i el seu impacte en l'àmbit de la protecció de dades i en la resta de drets i llibertats fonamentals.
- Conèixer metodologies d'avaluació d'impacte en els drets i llibertats fonamentals en matèria d'intel·ligència artificial.
Aquest informe, impulsat pel CoNCA, inclou una primera diagnosi sobre la situació actual del tractament de la diversitat en els equipaments culturals a Catalunya amb l’objectiu de contribuir a reflectir millor la diversitat social catalana en aquests espais de cultura.
A l’acte tindrà lloc el debat "Avançar envers la diversitat cultural a les institucions i els equipaments”, amb la participació de Salma Amazian, de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme; Mabel Llevat, artista i comissària; Montserrat Mallol, directora dels Museus d’Olot; Daura Mangara, artista, poeta i cantant; Mercè Muñoz, responsable de la Secretaria Tècnica del Consorci de Biblioteques de Barcelona, i Diego Salazar, cofundador i director de projectes de Connectats Cooperativa. Moderarà el debat Viviane Ogou, analista i consultora, fundadora i presidenta de l’associació Puerta de África.
Els ens locals disposen de potestat normativa local en l'àmbit de les seves competències però ja sigui per canvis normatius o per criteris jurisprudencials cada cop es necessari complementar amb més requisits i de forma mes acurada per tal de tramitar i aprovar les nostres disposicions generals de forma adequada.
Aquesta jornada serà una oportunitat per actualitzar coneixements, resoldre dubtes en aspectes innovadors i conflictius en les aprovacions de disposicions de generals.
La metodologia proposada permetrà que els ponents orienti la jornada a partir dels dubtes i inquietuds que hagin plantejat prèviament els participants. Les persones inscrites a la jornada, podran enviar, en el termini previst abans de la realització d'aquesta sessió, dubtes, comentaris i reflexions que vulguin que es tractin a la jornada.
Els objectius del seminari són conèixer de primera mà l'experiència dels consells de participació del Poble Gitano a nivell estatal i autonòmic, intercanviar coneixements i extreure lliçons per fomentar una major participació del Poble Gitano en diferents àmbits i nivells (polític, cultural, comunitari, local, etc.), amb un èmfasi especial en la participació de dones i joves gitanos/es, i promoure la connexió entre els actors.
L'esdeveniment té aforament limitat i per garantir la participació de totes les entitats i els territoris, sol·liciten que no s'inscriguin més de dues persones per entitat.
Un cop completada la inscripció, rebreu un correu de confirmació i més informació sobre el seminari.
La sessió és eminentment pràctica, d’una hora de durada, i inclou un espai posterior per resoldre dubtes i consultes.
Al document adjunt trobareu el programa i l’enllaç per sol·licitar la inscripció via Zoom.
Màster interuniversitari [UAB, UPC, UB, UPF] que aporta una visió integradora de l’habitatge des de diferents aproximacions disciplinars.
Continguts estructurats per proveir d’un coneixement holístic. S’estructura en:
01.- Hàbitat urbà i rural Estudi de l’hàbitat en connexió amb el dret a l’habitatge
02.- Mercats i regulació Definició dels actors, objectius i resultats del mercat
03.- Bona Governança Estudi transdisciplinar de la bona administració
04.- Canvi social Condicionants socioeconòmics de les polítiques d’habitatge
05.- Sostenibilitat i agenda urbana Impacte de la construcció d’habitatges en els ecosistemes
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.