15/10/2024

Sobre l'estat de les regions i les ciutats reuneix les solucions i la visió que les regions i les ciutats han plantejat per afrontar reptes, com ara la transició verda i digital, l'augment de les desigualtats i la preparació per a la futura ampliació, mantenint sempre el teixit social fort

El 7 d'octubre de 2024, el Comitè Europeu de les Regions (CER) va publicar el seu Informe anual de la UE sobre l'estat de les regions i les ciutats, com una instantània dels reptes més urgents als quals s'enfronten les regions i les ciutats d'Europa, així com les solucions del terreny per informar decisions polítiques de la UE.

Entendre Europa des de la perspectiva local i regional i basat en estudis originals encarregats pel CER, així com en investigacions acadèmiques, contribucions d'altres institucions europees i documentació de codi obert, l'Informe ofereix fets i dades per als responsables polítics i les parts interessades rellevants. 

L'Informe d'enguany, publicat en el context del 30è aniversari del CER, se centra en solucions i idees per al futur d'Europa. L'Informe actua com a model per a una Unió Europea (UE) més propera, més forta, més cohesionada i ambiciosa. Tot i que ofereix una visió clara de per què les regions i les ciutats són importants i quins són els reptes més urgents, ofereix recomanacions sobre què demanen les regions i les ciutats i què poden fer. 

L'Informe té visió de futur i actua com a guia de previsió per a les noves institucions de la UE a l'inici de la legislatura.

(Aquí) la fitxa informativa (en castellà) de l'Informe anual de la UE 2024 sobre l'estat de les regions i les ciutats. 

De moment la història digital només està disponible en anglès, a l'enllaç. 

Font: Comitè Europeu de les Regions - octubre de 2024.