28/03/2025
Actualment cada vegada més ens superen les circumstàncies que alteren la nostra quotidianitat o el nostre cercle de confort, si és que en tenim, i ens porten al límit de la nostra capacitat de comprensió, resposta i superacióPer explorar tots aquests reptes, la Federació de Municipis de Catalunya dedica la sessió d’avui del Seminari Tècnic Local a analitzar els problemes derivats de les inundacions. A més debatrem en profunditat els plans integrals de gestió dels sistemes de sanejament i donarem exemples de gestió alternativa de pluvials en entorns urbans
El primer ponent, Diego Moxò i Güell, director de l’Àrea de Gestió Territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua, ha explicat com s’ha fer una avaluació preliminar del risc d’inundació, ha explicat què són els mapes de perillositat i risc d’inundació, què és el Pla de gestió del risc d’inundació, ha informat de les mesures del govern per millorar el desenvolupament de la protecció civil a Catalunya i ha avançat quins han de ser els reptes de futur en la gestió del risc d’inundació.
Per la seva banda, Pere Malgrat Bregolat, consultor estratègic en drenatge urbà i resiliència; ex-president de la Comissió de Drenatge Urbà d’AEAS, ha explicat què són els plans integrals de gestió dels sistemes de sanejament: són la base per a una bona gestió del sanejament, minimitzen l'impacte sobre els medis receptors i permeten identificar les entitats responsables i implicades en la gestió dels abocaments al medi, així com la coordinació necessària en el cas que existeixin diversos titulars de les infraestructures o autoritzacions d'abocament, mesura necessària davant la gran diversitat d'implicats i la seva manca, a vegades, d'acord entre ells. En la seva ponència detalla, entre d’altres, les prescripcions de l’RD 665/2023 i la nova Directiva europea 2024/3019 sobre els Plans integrals de gestió del sistema de sanejament, les principals prescripcions de la Guia de l’ACA per a la redacció dels PIGSS, els reptes pendents i les conclusions, on se sintetitzaran les obligacions sobre les actuacions infraestructurals i de gestió, que hauran de dur a terme els gestors dels sistemes de sanejament dins del PIGSS a partir del nou marc normatiu.
Finalment, Roberto Soto Fernández, direcció de projectes i obres a l’Institut Municipal d’Urbanisme (IMU), ofereix als assistents diferents exemples de gestió alternativa de pluvials en entorns urbans (SUDS).
AQUESTA WEB UTILITZA GALETES
Les galetes són importants, influeixen en l''experiència de navegació, ens ajuden a protegir la privacitat i permeten realitzar les peticions que ens solicitin a través de la web.
Utilitzem galetes propies, aquestes són estrictament necessàries per el funcionamint bàsic de la web i, per tant, sempre estan actives. Altrament, també utilitzem galetes de tercers, aquestes són opcionals i es poden configurar des de la opció de Configurar Galetes.
Més informació en la nostra Política de Galetes.
Galetes estrictament necessàriesAquestes galetes són essencials per al funcionament del lloc web i no poden desactivar-se en els nostres sistemes. S'ajusten en resposta a les seves accions per proporcionar serveis com la personalització de les preferències de privacitat, la iniciació de sessió o l'ompliment de formularis.
Galetes de tercersAquestes galetes ens permeten rastrejar les visites i les fonts de trànsit, el que ens habilita per avaluar i millorar el rendiment del nostre lloc web.