La tecnologia ja està present a tots els àmbits de la nostra vida: ha canviat des de la manera que tenim de relacionar-nos, d’aprendre o de buscar feina fins a la manera de moure’ns per les ciutats. A través de conferències i tallers gratuïts, Mobile Week ofereix les eines necessàries perquè la ciutadania se situï al centre d’aquesta revolució digital. A Barcelona la Mobile Week s’allargarà durant deu dies (del 20 de febrer a l’1 de març), mentre que a la resta de Catalunya les activitats arrenquen el 6 de febrer






05/02/2020

L’edició d’enguany porta per lema "Tecnologia per a la ciutadania” i presenta una programació de debats i activitats obertes i gratuïtes que conviden al ciutadà a entendre millor l’ús de la tecnologia mitjançant la reflexió i la participació activa. Les conferències i tallers se centren en tres temàtiques: la robòtica i la intel·ligència artificial, per reflexionar sobre com es combina la intel·ligència humana amb l’artificial; les dades i la ciberseguretat, per debatre sobre l’ús adequat de les dades; i la mobilitat del futur amb la creació de models més sostenibles.

Impulsada conjuntament amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, la Mobile Week passa de les 5 seus de l’any passat a 15 localitzacions. L’objectiu és estendre al conjunt de la ciutadania el debat sobre la revolució digital, amb activitats des del 6 al 29 de febrer.

Demarcació de Barcelona (Begues, Mataró, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú). Es realitzaran jornades i conferències per parlar de les dones al món tecnològic o el Blockchain, un torneig d’e-Sports i una Hackaton sobre tecnologia i reptes al voltant de l’envelliment. 

Catalunya Central: Igualada i Vic. Es podrà assistir a taules rodones sobre intel·ligència artificial o les dones TIC, així com conferències sobre IoT i seguretat informàtica. 

Demarcació de Girona: Girona, Olot i Riudellots de la Selva. Destaca l’exposició didàctica "Capacitats i preparats” sobre com les noves tecnologies digitals ajuden a la inclusió professional i social de les persones (del 11 al 21 de febrer al Claustre de la Mercè de Girona), o xerrades, entre d’altres, sobre seguretat i privacitat als smartphones. 

Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre: Reus i la comarca de la Ribera d’Ebre. Es tractaran temes com el 5G rural, la innovació social a les escoles o les competències digitals a l’FP. 

Demarcació de Lleida i Alt Pirineu: Mollerussa i l'Alt Pirineu (amb activitats a l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà). Exposició a Mollerussa sobre "Vestits de Paper i Tecnologia”, conferències sobre el desplegament de la fibra òptica al Pirineu i activitats amb scratch i de robòtica educativa per potenciar els nens programant al Pirineu o la seguretat al mòbil de cara a la ciutadania.

Mobile Week Barcelona 2020. Barcelona acollirà, per quart any consecutiu, una programació amb més de 150 activitats distribuïdes per tots els barris de la ciutat entre el 20 de febrer i l’1 de març. Les conferències es concentraran en 3 espais diferents: ‘ImaginCafé, el Centre Cívic Cotxeres-Borrell i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.