L'acció local en matèria educativa no té grans competènces reconegudes però sí que té un gran compromís. Així s'ha reconegut en una jornada on s'han donat a conèixer les experiències premiades de 25 entitats locals en el Vè Concurs de Bones Pràctiques Municipals en la Prevenció i Intervenció davant l'Absentisme i l'Assetjament Escolar, convocades per la FEMP i el Ministeri d'Educació i Formació Professional. L'Ajuntament de la Garriga ha estat l'ajuntament català premiat






10/07/2020

El debat entre els guardonats, telemàtic en aquesta ocasió, ha estat marcat per la nova situació que ha deixat la crisi de la COVID-19 i la bretxa social i digital que ha evidenciat. Davant d'aquesta situació, el secretari general de la FEMP, Carlos Daniel Casares, ha explicat que "l'educació és un dret fonamental i base de molts altres". Així, ha posat èmfasi en què "des de les aules es pot, i s'ha de promoure la democràcia, els drets humans i la ciutadania global". Casares ha assenyalat que les aules han de ser espais on es pugui alliberar tot el potencial, cosa en la què el món local, administració que "entén i atén l'educació", té molt a dir.

Per la seva banda, la sotsdirectora general de Cooperació Territorial i Innovació del ministeri, Núria Manzano, ha destacat que l'educació és fonament de la convivència, creadora de ciutadania i desenvolupament. En aquest sentit, ha volgut posar en valor el catàleg que resulta d'aquest Concurs de Bones Pràctiques, "un element de gran valor per compartir experiències, transmetre coneixement i impulsar el desenvolupament d'iniciatives contra l'absentisme i l'assetjament des d'altres entitats locals".

La cloenda de la jornada va anar a càrrec de la presidenta de la Comissió d'Educació de la FEMP i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, que ha destacat com aquestes bones pràctiques "demostren que als governs locals juguen un paper essencial en l'educació" i ha animat a aprofitar l'intercanvi de les bones pràctiques.