Des de l’AOC, conjuntament amb la Xarxa de Governs Transparents, impulsem de forma decidida l’obertura de les dades del món local com a valor per promoure la transparència i la seva reutilització, per fer innovació en el terreny públic, social i a l’empresa. Per aquest motiu, des de gener de 2015, tots els ens locals de Catalunya disposen d'una plataforma gratuïta de dades obertes, que inclou actualment 38 conjunts de dades generats sense haver de fer cap tasca






08/03/2021

Aquests conjunts s’han generat i s’actualitzen periòdicament a partir de fonts de dades supramunicipals (Diputació de Barcelona, Generalitat de Catalunya, Administració General de l’Estat i altres) i permeten consultar, descarregar i analitzar els principals àmbits de gestió municipal: pressupost, personal, ajudes, endeutament, pagament a proveïdors, etc.

Per commemorar el 6 de març com a Dia Internacional de les Dades Obertes, han volgut fer un recull d’experiències interessants que compta ja amb més d’una vintena d’ajuntaments catalans publicant dades pròpies, i més de 200 recursos publicats.

Molts dels ajuntaments que s’han animat a fomentar el servei tenen molt bones experiències com les de Santa Coloma de Gramenet, Granollers, Rubí o el Prat de Llobregat, amb portals que presenten un gran volum de dades publicades. Com a exemple, cal destacar també la feina que s’està fent des de l’Ajuntament de Tarragona, Sitges, Sant Quirze del Vallès, Castellar del Vallès, Sant Just Desvern, Matadepera, les Preses, Ascó, Garcia o Miravet.