La Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes s'han adherit a aquest projecte impulsat per Coca-Cola, i en el qual també hi han participat les entitats mediambientals Ecoembes i Ecodes i la Federació d'Hostaleria de Girona. En la primera fase, s'han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus en el recorregut Olot-Girona de les vies verdes i s'han afegit a la iniciativa 47 establiments propers a la ruta per reduir la petjada de carboni a la demarcació






14/07/2021

Aquest projecte arriba a les comarques gironines amb una primera fase pilot en la qual es porten a terme dues accions. Per un costat, pretén abordar la gestió sostenible d'envasos a través del reciclatge i conscienciar els usuaris de les vies verdes de la conservació de l'espai natural. En aquest sentit, amb la col·laboració d'Ecoembes, s'han instal·lat 32 punts de recollida selectiva de residus (23 papereres i 9 contenidors) en onze municipis gironins al llarg dels 57 quilòmetres de la ruta Olot-Girona de les vies verdes. Es tracta dels municipis de Girona, Bescanó, Salt, Anglès, la Cellera de Ter, Amer, les Planes d'Hostoles, Sant Feliu de Pallerols, la Vall d'en Bas, les Preses i Olot.

En paral·lel, 47 establiments d'hostaleria propers a la ruta també s'han unit al projecte amb el compromís de desenvolupar bones pràctiques ambientals i lluitar contra el canvi climàtic. La iniciativa es troba en el marc del programa «Hostelería #PorElClima», impulsat per Coca-Cola i desenvolupat per Ecodes.