Del 27 al 30 de gener, el Memorial Democràtic ha instal·lat onze llambordes stolpersteine a tres municipis. Se n'han col·locat vuit a Amposta, el 27 de gener; una a Cubelles, el 29 de gener, i dues a Sant Fruitós de Bages, el 30 de gener






28/01/2022

Catalunya ha acabat l’any 2021 amb un total de 377 llambordes stolpersteine instal·lades en un total de 56 municipis. Cada llamborda és un homenatge personalitzat a les víctimes de la deportació nazi que consisteix en la instal·lació de plaques urbanes davant l’última residència on la víctima va viure en llibertat.

A les stolpersteine es grava el nom complet de la persona, l’any de naixement i de deportació, el camp de concentració on va ser enviada i, finalment, la seva situació final (assassinada o alliberada).

Per al 2022, el Memorial Democràtic treballa amb dues llistes: la de les llambordes ja produïdes i pendents de col·locar i la de les llambordes en procés de petició a Alemanya, que inclou municipis com Terrassa, Lleida, Arbeca, la Granadella, la Pobla de Cérvoles, Caldes de Montbui, Reus, Tarragona i l’Hospitalet, entre altres.

Actualment, les llambordes pendents d’instal·lar, a banda de les d’Amposta, Cubelles i Sant Fruitós de Bages, pertanyen a Agullana (3), Avinyó (2), Palafrugell (5), Vic (10) i Sant Joan Despí (1).