Dels quals 218.219.274 milions han estat atorgats provisionalment pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana els rebran 40 governs locals de Catalunya






25/02/2022

Un total de 1.000 milions d'euros dels fons europeus de recuperació s'han adjudicat a 170 municipis i dos ens supramunicipals de tot l'Estat Espanyol. Catalunya és la comunitat que més fons ha obtingut, en números absoluts.

A nivell espanyol, 193 municipis van presentar 262 sol·licituds per valor de 1.497 milions d'euros. Finalment, s'han seleccionat 179 propostes de 170 municipis. Està previst que el 2022 es publiqui una segona convocatòria d'aquesta línia.

L'objectiu d'aquest programa, finançat a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, dins dels fons europeus Next Generation, és contribuir a millorar la qualitat de l'aire a les ciutats i descarbonitzar la mobilitat, articulant un sistema de transport públic urbà fiable, assequible, atractiu i de nul·les emissions, a més de promoure la mobilitat activa (bicicleta o a peu).

La distribució a Catalunya dels fons per descarbonitzar i digitalitzar la mobilitat urbana en diferents projectes ha estat a 40 governs locals: l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Badalona, Barberà del Vallès, Barcelona, Castellar del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Gavà, Girona, Granollers, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Lloret de Mar, Manresa, Martorell, el Masnou, Mataró, Mollet del Vallès, Olot, Pineda de Mar, el Prat de Llobregat, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Santa Perpètua de Mogoda, Tarragona, Terrassa, Tortosa, el Vendrell, Viladecans, Vilanova i la Geltrú i Vilassar de Mar.
 
FontDepartament d'Acció Exterior i Govern Obert - 24 de febrer 2022.